Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Uzina filmelor de amatori, la Cluj Napoca: 15 decoruri speciale în care îți poți face debutul cu o producție proprie

Publicat

s

Pasionații de cinema pot face un lucru la care poate doar au visat: pot realiza un film propriu, grație unui concept inedit la nivel mondial, disponibil timp de două luni, la Vluj-Napoca. 3 ore, 15 decoruri și un milion de scenarii posibile.

Creată de renumitul regizor, scenarist şi producător francez Michel Gondry (Oscar 2005 pentru Cel mai bun scenariu original Eternal Sunshine of the Spotless Mind), Uzina Filmelor de Amatori este o instalație interactivă revoluționară, gândită să dezvolte, să cultive și să răspândească pasiunea pentru film.

Proiectul găzduit la Cluj, în perioada 31 mai – 31 iulie, în CREIC – Centrul de Excelență pentru Industrii Creative, este și un excelent exercițiu de creativitate ce poate fi parcurs alături de prieteni, familie sau colegi.

Într-un studio amenajat de peste 500 mp, cu 15 decoruri, publicul are la dispoziție  echipamentul si toate resursele necesare pentru ca timp de 3 ore să creeze de la zero un film.

În ultimii ani, proiectul a fost implementat în mai multe orașe din lume, precum Montreal, Buenos-Aires, Frankfurt, Moscova, Rotterdam, Paris sau Cannes.

Cum funcționează

Fiecare participant experimenează tot ce se întâmplă în fața, dar și în spatele camerelor de filmat.  Sub îndrumarea instructorilor Uzinei, echipele înscrise trec prin toate etapele de producție: de la scenariu, distribuție, regie, până la crearea efectelor speciale și a coloanei sonore.

Pasul 1 : Povestea

Grupul face un tur complet al decorurilor, ceea ce îi ajută să aleagă genul filmului pe care îl vor crea, personajele și intriga. Tot acum, grupul își desemnează o persoană responsabilă cu operarea camerei de filmat. Urmează scrierea scenariului care va fi detailat scenă cu scenă, se atribuie rolurile și se selectează accesoriile necesare.

Pasul 2 – Filmarea

Cu ajutorul unei camere video, grupul filmează propriul său film, în ordinea cronologică a scenelor,după metoda ‘turnat-montat’: o singură dublă pentru fiecare plan.

Pasul 3 – Proiecția

La finalul fiecărei sesiuni, filmele vor fi proiectate în mini sala de cinema din uzină. Fiecare echipa va primi propria producție și în format digital, pentru a o putea revedea oricând.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax