Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Amnistie fiscală: Unii români ar putea scăpa de plata contribuţiei obligatorii la sănătate. Condiţii

Publicat

bani

Un proiect de lege înregistrat la Senat prevede că persoanele care au obținut, venituri din investiții, inclusiv dividende, în ultimii ani, sub nivelul salariului minim brut pe țară vor fi scutiţi de plata contribuției obligatorii la sănătate (CASS), pentru acestea.

Cei care au câștigat, în ultimii ani, câțiva lei din dobânzi sau dividende, de exemplu, vor scăpa de plata CASS pentru acestea.

„Prin derogare (…), se anulează debitele constituite sau care urmează a fi constituite în sarcina persoanelor fizice, reprezentând contribuții de asigurări sociale de sănătate calculate asupra veniturilor din investiții ale persoanelor fizice (…), dacă nivelul lor se situează sub salariul minim brut pe țară garantat în plată”, prevede proiectul.

Amnistia fiscală se referă şi la cazurile în care deciziile de impunere au fost deja emise și comunicate persoanelor fizice. Acestea vor fi anulate, indiferent dacă au fost contestate sau nu, iar cei care au plătit deja vor primi banii înapoi.

În expunerea de motive a proiectului se arată că numeroși români au primit în ultima perioadă decizii de impunere care-i obligă la plata CASS pentru venituri foarte mici din investiții. Deciziile de impunere vizează, în esență, plata CASS pentru veniturile din investiții din ultimii câțiva ani.

sursă: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax