Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Panouri turistice, amplasate pe marginea autostrăzilor și a drumurilor naționale. Proiect legislativ, la Senat

Publicat

autostrada A3 cluj turda

Autostrăzile și drumurile naționale de interes național și turistic ar putea avea amplasate pe margine panouri publicitare turistice, conform unui proiect de lege depus la Senat.

În prezent legea prevede ca pe marginea autostrăzilor să nu fie amplasate, de către administratorii drumurilor, astfel de panouri, ci doar cele de urgență. Pentru panourile publicitare amplasate pe drumurile naționale și pe celelalte categorii de drumuri, la art. 47 al OG nr. 43/1997 se prevede ca pentru aceste instalații/panouri acceptate de administrația drumurilor să se aplice tarife de utilizare, care se constituie ca venituri la dispoziția administratorului, respectiv pentru administrarea, exploatarea, întreținerea, repararea și modernizarea drumurilor publice.

Inițiatorii proiectului susțin, în expunerea de motive, că necesitatea promovării acestor modificări se impune pentru zona autostrăzilor, a drumurilor de interes turistic, atât pentru promovarea unor servicii turistice, cât și pentru finanțarea acestor drumuri prin plata taxelor de la panourile turistice.

Potrivit proiectului, administratorul drumului poate construi panouri publicitare turistice, urmând să le concesioneze sau să le închirieze, în condițiile legii. Sumele încasate din închirierea sau concesionarea panourilor publicitare se virează la bugetul de stat.

După dezbaterile din Senat, proiectul trebuie votat în plenul Camerei Deputaților, forul decizional, pentru a intra în vigoare.

sursa: legestart.ro, senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax