Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANAF schimbă plafoanele pentru popririle pe conturile datornicilor. Nu mai blochează conturile pentru sume mici

Publicat

anaf

Finanţele promit o schimbare importantă: nu mai blochează conturi pentru datorii mai mici de 1.500 de lei pentru persoane fizice și de 10.000 de lei pentru firme mici. Ministrul spune că a semnat deja ordinul și acum se așteatpă confirmarea intrării lui în vigoare.

Astfel, ANAF nu ar mai pune poprire pe conturile bancare ale persoanelor fizice pentru datorii către stat mai mici de 1.500 de lei. În acest caz, plafonul a fost majorat de la 100 lei. Este plafonul impus în luna martie, tot printr-un ordin semnat de ANAF.

Modificări apar și în cazul firmelor mici, totalul datoriilor către stat sub care nu va mai fi instituită poprire bancară ar urma să urce la 10.000 de lei.

Iar în cazul companiilor mari și mijlocii, plafonul urcă la 40.000 de lei, față de plafonul de 1.500 lei în cazul companiilor mjlocii, sau plafonul de 3.000 lei în cazul companiilor mari.

Plafoanele la instituirea de popriri au devenit necesare după ce ANAF a ajuns în situația de a emite înștiințări de popriri pentru sume de 1 leu firmelor, în contextul în care și expedierea plicului costă mai mult.

Popririle instituite de ANAF pe conturile persoanelor fizice și pe conturile firmelor pentru sume mici datorate statului reprezintă o problemă de mai mulți ani. Poprirea este instituită de ANAF rapid, însă ridicarea popririi este un proces greoi. În acest timp, activitatea firmelor este afectată, în multe cazuri chiar grav.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax