Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: Spectacol folcloric dedicat Marii Adunării Naționale de la Blaj, la Palatul Cultural

Publicat

Palatul Cultural din Blaj găzduiește duminică, 19 mai, un spectacol folcloric extraordinar dedicat Marii Adunării Naționale de la Blaj. Evenimentul va începe la ora 19:00 și cuprinde un program divers de suite instrumentale, vocal instrumentale și de dansuri din provinciile istorice românești. Intrarea la spectacol este liberă.

Publicul se va putea bucura de un program susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijat de Alexandru Pal, și de recitaluri ale soliștilor Nicolae Plută, Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița, Bianca Șușman și Leontina Fărcaș. Totul va fi întregit de evoluțiile Grupului vocal tradițional „Muguri de tezaur” și de Ansamblul de dansuri al județului Alba coordonat de coregrafii Flaviu și Andra Mârza.

„Ansamblul Folcloric al Județului Alba va veni în fața publicului cu suite instrumentale, vocal-instrumentale și de dansuri din provinciile istorice românești, într-un concept muzical special pregătit pentru acest eveniment. Este modul în care celebrăm artistic prin folclor autentic Marea Adunare Națională de la Blaj, un moment istoric de importanță deosebită pentru toți românii”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Spectacolul folcloric dedicat Marii Adunări Naționale de la Blaj este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Blaj și Palatul Cultural Blaj.

Marea Adunare Națională de la Blaj este un moment extrem de important pentru românii din Transilvania, care a avut loc la data de 15 mai 1848, în timpul Revoluției Române de la 1848. La acea dată, pe Câmpia Libertății de la Blaj, s-au adunat aproape 40.000 de oameni care, prin proclamația adoptată, au cerut împăratului Ferdinand I al Austriei drepturi pentru populația românească precum desființarea iobăgiei, libertatea tiparului sau înființarea unor școli cu predare în limba română.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax