Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Panourile solare complet transparente pot transforma ferestrele în colectoare de energie verde. Ce spun cercetătorii

Publicat

YouTube video

O echipă de cercetători de la Universitatea din Michigan a reușit să dezvolte panouri solare complet transparente, o descoperire care ar putea duce la nenumărate aplicații în arhitectură, precum și în alte domenii, cum ar fi electronica mobilă sau industria de automobile.

În trecut s-a încercat crearea unor astfel de panouri, însă rezultatele nu au fost niciodată satisfăcătoare, acestea având o eficiență scăzută și o calitate slabă a materialelor.

Echipa Universității de Stat din Michigan a subliniat factorul de vizibilitate. Ei au dezvoltat un concentrator solar luminescent transparent, sau TLSC, care poate fi plasat pe o fereastră sau pe orice altă suprafață clară. Concentratorul poate recolta energia solară fără a afecta transmisia luminii. Tehnologia utilizează molecule organice care absorb lungimi de undă de lumină care sunt invizibile pentru ochiul uman, cum ar fi lumina infraroșie și ultra-violetă.

Lumina captată este transportată la conturul panoului, unde este transformată în energie electrică cu ajutorul benzilor subțiri de celule solare fotovoltaice.

În prezent, echipa lucrează la îmbunătățirea eficienței producției de energie, care este de 1% în prezent. Scopul este de a atinge o eficiență mai mare de 5%.

sursa: arch2o.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax