Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătăţii promite acoperirea în cel mult doi ani a deficitului de medici specializaţi în urgenţe

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că în maximum doi ani urmează să fie acoperite posturile vacante din spitale cu medici specializaţi în medicina de urgenţă.

Sorina Pintea s-a aflat vineri, la Zalău, ea fiind întrebată ce măsuri poate lua Ministerul Sănătăţii pentru rezolvarea crizei generate de lipsa medicilor specializaţi în medicină de urgenţă, aspect semnalat în mai multe spitale din ţară.

“Este o problemă, este o problemă la Zalău, este o problemă în Ploieşti, este o problemă în Tulcea. Ce a ţinut de Ministerul Sănătăţii noi am început să facem, adică am majorat numărul de locuri scoase la rezidenţiat pe specialitatea Urgenţe, medicină de urgenţă. Anul trecut, din suplimentările aprobate de către Guvern, cele 300 de locuri în plus, o parte s-au dus către medicina de familie şi o parte către medicina de urgenţă. Aşteptăm să se termine rezidenţiatul pentru că, am declarat în nenumărate rânduri, la un moment dat am făcut medici pentru alte ţări, nu pentru România. Deci, până atunci, completăm cu medici de familie care au competenţe în acest domeniu, urmând să avem în maxim doi ani de zile medici care vor acoperi posturile vacante din spitale, cu specialitatea medicină de urgenţă”, a precizat Sorina Pintea, citată de agerpres.ro. 

Citește și Ministrul Sănătății: În maximum doi ani vor fi acoperite posturile vacante din spitale, cu medici specializați în medicină de urgență pe romania24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax