Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ionuț Zincă și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia, în loturile naționale de seniori la Orientare

Publicat

CS Unirea Alba Iulia

Ionuţ și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia au fost incluşi în loturile naționale de seniori la Orientare, în urma ultimelor competiţii, ce au contat ca etape de selecție.

Ionuţ Zincă este pe primul loc al ierarhiei și Tamas Bogya este pe locul 4. Pe pozițiile 2 și 3 se regăsesc sportivii Roman Ciobanu şi Alexandru Blejdea de la CS Universitatea Craiova.

Cei 4 sportivi seniori vor face parte din delegația care va participa, în perioada 20-25 august, la Campionatele Europei de Sud-Est care se vor desfășura în Republica Moldova.

Între timp, Ionuț Zincă a luat drumul Spaniei și Portugaliei pentru a pregăti cea mai importantă competiție de obiectiv din acest an și anume Campionatul Mondial de Ultra Trail, care va avea loc pe data de 8 iunie în localitatea Mirandha do Corvo din Portugalia.

La Cupa României, desfășurată la Oradea, Ionuț Zincă a dominat competiția, iar Tamas Bogya s-a clasat pe locul 4, fiind cei mai buni dintre sportivii români, celelalte două trepte ale podiumului de premiere fiind ocupate de sportivi din Ungaria.

Ionuț Zincă conduce în clasamentul Campionatului Național de Sprint Urban cu maximul de puncte, 75, după trei victorii (din 3 etape desfășurate) obținute la Sf. Gheorghe, Baia Mare și Oradea.

„Ultimele rezultate confirmă că avem cei mai buni sportivi din țară la Orientare și sunt sigur că vor reprezenta România cu mândrie la competițiile internaționale. Îl felicit pe această cale și pe instructorul sportiv al secției, Marius Anghel”, a spus Corneliu Mureșan, directorul CS Unirea Alba Iulia.

Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, pe un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și al busolei, și trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Câștigătorul este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs în cel mai scurt timp.

Secția de Orientare a CS Unirea Alba Iulia s-a înființat în 2008. De la înființare și până în prezent performanțele sportivilor au fost excelente atât pe plan intern cât și pe plan internațional, fiind obținute circa 90 de medalii, majoritatea la Campionatele Naționale, dar și la Campionatele Europei de Sud-Est.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax