Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zece locuințe modulare pentru satul Răchita, parțial distrus de inundații. O femeie de 180 kg trebuie dusă la dializă

Publicat

inundatii rachita

Bilanțul dezastrului din localitățile Răchita, Pianu, Săliștea și Sebeșel a făcut astăzi obiectul unei videoconferințe cu ministrul de Interne, Carmen Dan, susținută de autoritățile din Alba. În urma discuțiilor, zece locuințe modulare vor fi trimise luni spre Răchita, acolo unde o jumătate din casele din sat au fost grav afectate, iar cinci locuințe au fost distruse complet.

CITEȘTE ȘI: FOTO VIDEO: DEZASTRU în sudul județului Alba. Drumuri blocate, mașini luate de ape, peste 20 de persoane salvate de ISU

Cea mai afectată localitate este Răchita, unde s-a motat o cișmea de apă în partea de jos a localității pentru a rezolva problema apei potabile. De asemenea, Crucea Roșie a dus acolo apă și ajutoare. Totodată au fost montate 3 grupuri electrogene. Alte două generatoare urmau să fie montate luni dimineața.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Raportul DEZASTRULUI de sâmbătă seara. ISU a transmis bilanțul inundațiilor care au lovit județul Alba

Drumurile către Răchita:

Pentru o jumătate din localitate, accesul este posibil pe Sebeș – Petrești, iar în cealaltă jumătate de localitate se poate ajunge prin Pianu – Strungari.

O femeie supraponderală de 180 de kilograme, va trebui transporată marți la dializă. De acest lucru se va ocupa DSP Alba.

CITEȘTE ȘI: FOTO ȘTIREA TA: NOI imagini cu DEZASTRUL din Răchita. Mașini distruse și îngropate în noroi, drumuri rupte în două

La Pianu, Sebeșel și Săliștea au fost rezolvată problema alimentării cu apă și energie electrică.

Bilanțul este îngrijorător pentru familiile din zonă. În urma inudațiilor de sâmbătă, 5 case au fost distruse complet. De asemenea, o jumătate din locuințele din sat au fost afectate foarte grav.

Instituția Prefectului a solicitat Guvernului aducerea a 10 locuințe modulare pentru familiile afectate, care vor fi trimise luni spre județul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax