Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sinistrații din Răchita au primit locuințe modulare. Zece containere au ajuns în localitatea distrusă de inundații

Publicat

locuinte modulare

Cele zece locuințe modulare trimise de Guvernul României către Răchita, cea mai afectată zonă din județul Alba de inundațiile de sâmbătă seară, au ajuns la destinație.

Mai mult, SGA Alba a cerut în regim de urgență 15, 47 milioane de lei, fonduri necesare pentru reabilitarea cursurilor de apă afectate de viitura de sâmbătă seara. 

Citește și REPORTAJ: VIDEO EXCLUSIV: Groaza unei familii surprinse în casă de potopul de la Răchita. Imagini care vă pot afecta emoțional

modulare rachita

CITEȘTE ȘI: Zece locuințe modulare pentru satul Răchita, parțial distrus de inundații. O femeie de 180 kg trebuie dusă la dializă

În construcțiile modulare livrate către Răchita pot fi cazate 40 de persoane. Potrivit MAI, acestea vor fi racordate la rețeaua de alimentare cu curent electric și au dotările necesare pentru a putea fi locuite (paturi, aragaz, butelii etc.) Cele 10 locuințe modulare au fost puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în baza aprobării guvernului.  Reamintim că în satul Răchita au fost distruse 5 case de către inundații și 50 % dintre cele rămase în picioare au fost grav afectate.

containere3

Mai mult, în satul Răchita au fost vaccinați, până în acest moment 92 de copii împotriva hepatitei A. În zona au mai fost aduse încă trei utilaje grele pentru decolmatarea Văii Răchita. De asemenea, continuă acțiunea de dezinfectare a surselor de apă potabilă.

rachita 5

Pentru evaluarea pagubelor produse de către viitură se va forma în regim de urgență o comisie mixtă de evaluare, care se va deplasa în teren.

modulare rachita

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax