Connect with us
Publicitate

BLAJ

Mesajul primarului din Blaj, după vizita Papei: România Frumoasă există și e mai vie ca niciodată! Mă înclin respectuos

Publicat

p

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a transmis un mesaj de mulțumire tuturor celor implicați în organzarea vizitei Papei în ”Mica Romă”.

Evenimentul a fost unul foarte bine organizat, în ciuda prezenței în oraș a 120.000 de pelerini, un record absolut. Blajul a marcat astfel un moment unic în istoria regiunii: prima vizită a unui Papă în Transilvania. 

p

Mesajul lui Gheorghe Valentin Rotar, primarul Blajului

Vizita Sanctității Sale Papa Francisc la Blaj a reprezentat un moment unic, de o dimensiune spirituală profundă, care ne-a arătat tuturor fața adevăratei Românii!

Despre Blaj se vorbește acum la superlativ, ca despre un adevărat model de civilizație, micul nostru oraș cu inimă mare arătând tuturor că aici Europa este la ea acasă!

Toate acestea se datorează împlicării totale pe care au avut-o toți cei care au participat la organizarea acestui moment istoric!

Le mulțumesc celor peste 100 de mii de pelerini prezenți la Blaj, pentru modul în care au participat la evenimentele găzduite de orașul nostru, oameni frumoși, oaspeți minunați, care au avut un comportament exemplar din toate punctele de vedere și care au arătat că România Frumoasă există și este mai vie ca niciodată!

Le mulțumesc tuturor blăjenilor care au înțeles momentul istoric pe care îl trăiește comunitatea noastră și care s-au dovedit gazde primitoare pentru cei veniți de departe.

Lor le mulțumesc și pentru înțelegerea pe care au manifestat-o în ceea ce privește toate măsurile de securitate și restricțiile de circulație, fără de care un astfel de eveniment nu ar fi putut avea loc.

Nu în ultimul rând, le mulțumesc tuturor instituțiilor implicate în organizarea acestui eveniment: Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Administrația Prezidențială, Guvernul României, Secretariatul de Stat pentru Culte, Consiliul Județean Alba, Primăria și Consiliul Local Blaj, precum și Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa 2019”, format din MApN, MAI, SRI, SIE, STS și SPP.

Într-o perioadă în care românii și-au reafirmat credința în valorile europene, la Blaj aceste idealuri au fost, încă o dată, confirmate din plin!

Cu toții am respirat aerul libertății, iubirii și milostivirii, care au caracterizat întreaga existență a celor șapte episcopi greco-catolici beatificați!

Cu toții am mers împreună cu Sfântul Părinte! Să mergem împreună în continuare! Vă mulțumesc și mă înclin, respectuos!

Foto: Facebook Gheorghe Rotar

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax