Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Moțiunea de cenzură depusă de Opoziție se votează marți. Care sunt calculele partidelor politice și ce șanse are să treacă

Publicat

d

Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot” este dezbătută marți în plenul reunit al Parlamentului.

Pentru moțiune s-au pronunțat PNL, USR, PMP, Pro România și UDMR, dar chiar și așa, opoziției îi lipsesc peste 20 de voturi pentru a da jos guvernul. În total, moțiunea a fost semnată de 173 de parlamentari.

Moţiunea de cenzură a fost citită săptămâna trecută în plen de către deputatul liberal Gigel Ştirbu, care a șocat printr-un accesoriu: ochelari galbeni. Opoziția are nevoie de 233 de voturi favorabile căderii moțiunii, dar are doar 204. PSD are 208 parlamentari, iar ALDE mai are 31, în total 239. în total fiind 239 de deputaţi şi senatori ai puterii.

În aceste condiții, foarte mult vor conta cei 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale, dar și cei 5 parlamentari neafiliaţi.

Premierul Viorica Dăncilă, care este și preşedinte interimar al PSD, a anunţat că la moţiune senatorii şi deputaţii social-democraţi vor asigura cvorumul de şedinţă, dar nu votează. Dăncilă a precizat că parlamentarii PSD care vor vota moţiunea de cenzură riscă să fie excluşi din partid de organizaţiile din care fac parte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax