Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba, omorât în bătaie din cauza unei relații cu mama unuia dintre criminali. Tineri din Ungurei, la închisoare

Publicat

bataie

Doi tineri din Roșia de Secaș, în vârstă de doar 20 de ani, respectiv 26 de ani, au fost condamnați la închisoare cu executare după ce au bătut un bărbat de 34 de ani, care ulterior a decedat la spital.

Conflictul dintre Ilă Moldovan, Iilie Grozav și victima celor doi, M. R. s-a produs pe baza consumului de alcool și a unor bârfe din care reieșea că victima avea o relație amoroasă cu mama lui Ilă.

Tribunalul Alba i-a condamnat pe cei doi tineri, în data de 18 martie, la câte cinci ani de închisoare cu executare pentru infracțiunea de lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte și au fost obligați în solidar la plata a 50.000 de euro, cu titlul de daune morale față de rudele bărbatului decedat.

În urma apelului, Curtea de Apel Alba Iulia a decis în data de 19 iunie, să respingă apelurile formulate de către cei doi inculpați asupra deciziei penale, dar a admis cererea formulată de o parte civilă în dosar și a trimis spre rejudecare la Tribunalul Alba în vederea soluţionării acţiunii civile.

O tragedie provocată de consumul excesiv de alcool și o presupusă relație amoroasă cu mama unuia dintre condamnați

Potrivit rechizitoriului întrocmit de către procurori, în 21 octombrie 2018, mai multe persoane, printre care și viitoarea victimă, se aflau la magazinul sătesc din comuna Ungurei, unde a ajuns și Ilă Moldovan, care era deja sub influența băuturilor alcoolice.

Tânărul le-a propus celor prezenți să meargă la el acasă să mai bea, dar a fost refuzat. În urma refuzului, grupul s-a mutat în stația de autobuz din localitate, unde au ajuns mai multe persoane.

Acolo au băut o sticlă cu bere cu alcool, de 2 litri și o altă sticlă cu vin, tot de 2 litri, iar la un moment dat în discuție a fost adus faptul că M.R. a fost găzduit de mama lui Ilă Moldovan, iar în trecut, cei doi ar fi întreținut relații sexuale. 

Potrivit unei martore din cadrul procesului, în urma zvonurilor legate de mama lui Ilă Moldovan, cei doi bărbați  s-au hotărât să îl bată pe M.R.

La un moment dat M.R. a plecat din stația de autobuz, spre casă, fiind urmat de sora lui Ilă Moldovan. O persoană din grup i-a spus lui Ilă că victima ”trage” de sora sa, dar acest lucru a fost negat de un alt martor prezent la discuție.

CITEȘTE ȘI: Regrete în fața judecătorilor. Doi tineri din Roșia de Secaș, care au ucis un bărbat, vor o pedeapsă mai blândă

Totuși, Ilă Moldovan a plecat după M.R. și l-a găsit pe acesta în timp ce stătea pe un parpet și vorbea la telefon. În acel moment l-a lovit pe M.R, care a căzut peste parapetul metalic de pe marginea drumului, aproximativ 5 metri și a ajuns în valea pârâului ce traversează satul Ungurei.

În vale a coborât și Ilă care a continuat să îl bată pe bărbat, fiind oprit de fratele său. Victima a reușit să se ridice, dar în scurt timp Moldovan a început iar să îl lovească, chiar și când bărbatul era la pământ. A intervenit și Ilie Grozav, care l-a lovit pe bărbat cu piciorul în cap, moment în care acesta a început să scuipe sânge.

”În urma loviturilor aplicate, persoana vătămată și-a pierdut cunoștința. Între timp victima a fost stropită cu apă pe față de persoanele prezente, apoi a apărut un autoturism, din care au coborât două persoane care au întrebat ce se întâmplă acolo și care le-au transmis că o să sune la 1 12, inculpatul Moldovan Ilă zicându-le că persoana vătămată a leșinat, sugerându-le ulterior celor prezenți să spună același lucru organelor de poliție”, se arată în rechizitoriul întocmit de către procurori.

Bărbatul a fost dus la Spitalul Municipal Blaj, apoi, din cauza complicațiilor survenite, a fost transferat la Spitalul de Urgență Cluj – Secția Neurochirurgie, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale.

După efectuarea intervenției chirurgicale, persoana vătămată a fost transferată la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – Terapie Intensivă, la data de 1 noiembrie 2018 decedând. 

Medicul legist care a condus autopsia victimei a conchis că bărbatul a murit în urma loviturilor primite de la cei doi tineri.

Trimiși în judecată, în timul unei ședințe la Tribunalul Alba, cei doi tineri aflați în boxa acuzaților au declarat că regretă nespus fapta și au dorit fie judecați conform procedurii simplificate, doar pe baza probelor adunate de către procurori în timpul urmării penale.

(…) admite apelul formulat de partea civilă M. R. împotriva Sentinţei penale nr. 43/18.03.2019 pronunţată de Tribunalul Alba în dosarul penal nr. 2912/107/2018. Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată sub aspectul nesoluţionării laturii civile a cauzei privind partea civilă M. R. şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare instanţei de fond -Tribunalul Alba în vederea soluţionării acţiunii civile exercitate în cauză de partea civilă antemenţionată, judecata urmând a se relua de la termenul din data de 18.03.2019. * (…) respinge apelurile formulate de inculpaţii MOLDOVAN ILĂ şi GROZAV ILIE şi părţile civile M. I., R. P. Z., M. C. şi M. I. N. împotriva Sentinţei penale nr. 43/18.03.2019 pronunţată de Tribunalul Alba în dosarul penal nr. 2912/107/2018.(…) deduce din pedeapsa aplicată inculpaţilor Moldovan Ilă şi Grozav Ilie, durata măsurilor preventive privative de libertate, respectiv: reţinere şi arestare preventivă începând cu data de 22.10.2018 la zi-19.06.2019.(…) Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi, data de 19.06.2019” se arată în decizia pe scurt a Curtii de Apel Alba Iulia. 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax