Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concursurile de angajare în spitale vor fi organizate în centre regionale, ”pentru a se elimina suspiciunile”

Publicat

sorina pintea

Din acest an, concursurile de angajare în spitale ar urma să fie organizate în centre regionale, nu de către unitățile de sănătate care scot posturile la concurs. În centrele respective, vor fi observatori din alte zone ale țării.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, consideră că astfel „se vor elimina suspiciunile și va fi promovată meritocrația”. Ordinul privind noua metodologie va fi pus în dezbatere, în perioada următoare.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, a explicat, pentru HotNews.ro, că „au fost foarte multe reclamații în legătură cu modul în care se fac angajările, iar Ministerul Sănătății a considerat că se pot face aceste concursuri sub egida DSP-urilor, centralizat, pe centre. Să nu mai existe suspiciuni că fiecare dă mită ca să fie angajat”.

Concursurile vor fi organizate o dată pe trimestru, în opt centre regionale.

Comisia de examinare va fi organizată la nivelul Direcției de Sănătate Publică, instituție care va stabili și data examenului, iar posturile vacante vor fi transmise de spitale către DSP.

Vezi și Angajaţii din spitale ar putea fi plătiţi în funcţie de indicatori de performanţă. Planuri la Ministerul Sănătăţii

Concursul de angajare ar urma să includă o probă scrisă, cu subiecte tip grilă extrase din până la 2.000 de variante, precum și o probă orală înregistrată, a mai spus Sorina Pintea.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax