Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Razii ale polițiștilor la sălile de ”păcănele”. 70% pot fi jefuite în orice moment pentru că nu au pază umană

Publicat

sala jocuri de noroc

Peste 5.000 de săli de jocuri de noroc au fost controlate în ultima lună de polițiști, care au dat amenzi de peste un milion de lei. Aproape 70% dintre săli nu au pază, au constatat oamenii legii, iar 437 dintre ele nu au nici măcar seif pentru depozitarea banilor. Acest lucru îi expune la potențiale jafuri atât pe clienți, cât și pe angajați.

În lipsa pazei, 8% dintre sălile verificate nu aveau conectată alarmă la un dispecerat de monitorizare și intervenție.

Mai grav e că, deși sunt obligate să aibă sistem de monitorizare video, 4 la sută dintre unități nu păstrează filmările 20 de zile, cum cere legislația, iar în 2 la sută dintre cazuri, imaginile sunt de o calitate atât de slabă, încât nu permit recunoașterea persoanelor.

 În total, poliția a dat 653 de amenzi.

Comunicatul Poliției Române:

„Polițiștii au efectuat, timp de o lună, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică – I.G.P.R., la nivelul întregii țări, controale la sălile și incintele de exploatare a jocurilor de noroc cu achitarea premiilor pe loc. În urma neregulilor constatate, au aplicat 653 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.000.000 de lei.

Organizarea și realizarea pazei și protecției bunurilor, verificarea sistemelor tehnice de protecție și de alarmare împotriva efracției, dar și respectarea cerințelor minimale de securitate. Acestea au fost doar câteva dintre obiectivele planului de acțiune organizat de Poliția Română.

Astfel, polițiștii de ordine publică au verificat 5.281 de unități cu acest profil din întreaga țară și au descoperit că 69% dintre acestea sunt neasigurate cu pază umană.

În plus, 437 de obiective nu depozitează valorile monetare sau de altă natură în seifuri certificate, cu rezistență ridicată în cazul efracțiilor, conform instrucțiunilor legale.

De asemenea, în lipsa pazei fizice permanente, 8% dintre sălile verificate nu aveau conectat sistemul de alarmare împotriva efracției la un dispecerat de monitorizare a alarmelor și intervenție.

La 77 dintre unitățile verificate, polițiștii au constatat că sistemele electronice erau nefuncționale și, totodată, în 72 dintre cazuri, echipajele dispeceratelor de monitorizare nu au respectat timpii de intervenție. 

La finalul verificărilor, a reieșit faptul că 4% dintre sălile de jocuri de noroc nu asigură stocarea imaginilor pentru 20 de zile, iar  la 2% dintre obiectivele controlate, imaginile înregistrate nu au calitatea necesară pentru recunoașterea persoanelor. 

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 653 de sancțiuni contravenționale (562  conducătorilor de obiective și 91 prestatorilor de servicii), conform Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și H.G. 301/2012, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Barna Marius

    duminică, 14.07.2019 at 16:26

    politia ce pazeste ? sta la birou sa ia salariul si hotul sa fie prins de alti ?

    jos politia !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax