Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Planurile noului ”primar interimar” pentru Alba Iulia. Ce spune Voicu Paul despre ”moștenirea” lăsată de Mircea Hava

Publicat

YouTube video

 Noul șef al administrației din Alba Iulia, Voicu Paul, a declarat în exclusivitate pentru Alba24, că va prelua ”moștenirea” lasată de Mircea Hava și Nicușor Moldovan și va continua implementarea proiectelor începute de aceștia.

”Nu există alt drum pentru Alba Iulia decât să se dezvolte”, sunt cuvintele lui Paul Voicu, care a spus că în desfășurare se află proiectul pentru Palatul Principilor, modernizarea Liceului Economic și a Liceului numărul 8, reabilitarea termică a peste 1.500 de apartamente, dar și reconversia cartierului ”Lumea Nouă”.

Pentru acestea, Voicu nu exclude un împrumut făcut de către municipiu, pentru a asigura o sursă de finanțare, pe lângă cea locală, necesară pentru ducerea la bun sfârșit a proiectelor.

Întrebat de reporterul Alba24 dacă primaria are în viitorul apropiat un plan pentru construcția unui ștrand public în Alba Iulia, Voicu a spus că deși sunt terenuri cumparate și planuri făcute, mai presus de acestea trebuie să existe o linie de finanțare pentru demararea proiectului.

”Vreau să le transmit albaiulienilor, că tot ce vom lucra în acest an de interimat, sunt proiecte gata pregătite de ani de zile, nu le-am inventat. Eu trebuie să continui doar ce am pregătit cu toată echipa, împreună cu Mircea Hava, împreună cu Nicușor Moldovan. Ei au spus de atâtea ori, am discutat și eu cu ei personal, chiar dacă sunt acum unde sunt, vor fi lângă noi în fiecare zi, oricând este nevoie putem să îi consultăm.

Nu există alt drum pentru Alba Iulia decât să se dezvolte, nu există altă variantă decât să transformăm în realitate toate dorințele albaiulienilor, fie că vorbim despre școli, grădinițe, locuri de joacă, străzi, sau servicii comunitare.

Îi asigur că echipa primăriei și consilierii locali sau să spunem majoritatea consilierilor locali vor rămâne  partenerii lor (n.r. a albaiulienilor)”, a spus Voicu Paul.

La solicitarea Alba24, acesta a oferit câteva exemple legate de proiectele care se află în implementare sau care vor fi realizate  în timpul mandatului său de viceprimar cu atribuții de primar, Paul Voicu a declarat:

”Sunt și în implementare, sunt în fază de aprobare, sunt în fază de semnare de contracte, avem proiectul pe Palatul Principia, avem proiectul pe Liceul numărul 8, avem proiectul pe Liceul Economic, avem proiectele pentru 1.500 de apartamente cu reabilitare termică, unde sunt peste 3.000 de persoane.

Avem proiectul mare pentru reconversie în cartierul Lumea Nouă, unde sunt foarte, foarte mulți oameni implicați, și partea de investiții și partea de resurse umane, tot ce am pregătit vă spuneam până acum va merge clar înainte și important este să găsim resursele financiare și din partea noastră de buget local și din alte surse financiare și dacă trebuie să luăm și un împrumut, îl vom face pentru că altfel nu se poate dezvolta municipiul.”

Referitor la problema ”arzătoare” a unui plan pentru un ștrand în Alba Iulia, Voicu a mai declarat:

”Vreau să înțelegeți un lucru: în opinia mea noi va trebui să facem de acum încolo, toate proiectele care implică majoritatea oamenilor și cele care sunt foarte importante și urgente. Nu spun că nu este urgent să facem și acest obiectiv pe care îl avem, pentru care am și cumpărat terenurile și proiectele și tot ce este acolo.

Dar foarte important este să vedem de unde îl finanțăm. Am început să discutăm din luna aprilie cu Consiliul Județean pe parteneriate. Până acum municipiul Alba Iulia nu a avut nici un parteneriat cu CJ, nici dacă le-am atribuit lor un anumit obiectiv de interes A sau de criteriu A pe care îl pot finanța singuri, sau să mergem cu obiective comune unde putem finanța 50%, 50%.

Vom continua să discutăm cu ei și nu numai, cu toate ministerele, Guvernul României, cu tot ce înseamnă Comisia Europeană, tot ce se poate finanța, proiectele sunt pregătite” a mai adăugat Voicu Paul.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 16.07.2019 at 16:39

    Daca mergi pe linia trasata de Stalin nu ajungi nicaieri (poate in PE). Asta si cu adjunctul lui au prezentat numai gulgute. Reabilitati 1500 de apartamente de vreo 6 ani. Tromboane !
    Ce faceti cu parloaga din fata Casei de cultura a studentilor ?
    Ce faceti cu focarul de infectie de la cinema Columna si groapa de gunoi aferenta acesteia ?
    Ce faceti cu mindelta din fata Electrica ?
    Cand va aparea o parcare supraterana in orasul de jos,pentru ca aici sunt principalele institutii ale statului ?
    Cand vor disparea toti pensionarii reangajati in Primarie de Stalin ?
    Mai zic….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax