Connect with us
Publicitate

AIUD

Deținutul care l-a amenințat cu moartea pe Klaus Iohannis, va fi judecat la instanța din Aiud. Ce pedeapsă riscă bărbatul

Publicat

iohannis

Prima ședință în care Costin Munteanu va fi judecat pentru că l-a amenințat cu moartea pe Președintele României, va avea loc în data de 10 octombrie, la Judecătoria Aiud.

Reamintim că bărbatul condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor și închis la Penitenciarul Aiud, în urma unei cereri de grațieri respinsă de către Klaus Iohannis, i-a trimis acestuia o scrisoare prin care îl amenința cu moartea.

Scrisoarea respectivă a fost semnată de către Costin Munteanu cu numele și datele altui deținut încarcerat la Penitenciarul Aiud.

CITEȘTE ȘI: Președintele Klaus Iohannis, amenințat cu moartea printr-o scrisoare trimisă de un criminal închis la Aiud

Pentru fapta sa, în numele lui Klaus Werner Iohannis, Administrația Prezidențială a formulat o plângere împotriva deținutului, iar în data de 27 iunie bărbatul a fost trimis în judecată pentru ultraj.

Potrivit Codului Penal: ”insulta, calomnia ori amenințarea săvârșită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercițiul funcțiunii ori pentru fapte îndeplinite în exercițiul funcțiunii, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 4 ani.”

Costin Munteanu a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare cu executare, în luna februarie a anului 2017 de către Curtea de Apel Alba Iulia. Acesta și-a omorât iubita prin mai multe lovituri cu un corp contondent, în zona capului și i-a lasat cadavrul să putrezească în apropierea Peșterii Vacii din județul Hunedoara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax