Connect with us
Publicitate

CUGIR

CUGIR: Întâlnire între toate instituțiile de ordine publică, după cazurile de violență între copii care au șocat județul Alba

Publicat

minor cugir

Ca urmare a cazurilor de violență juvenilă care au avut loc recent în Cugir, în cursul zilei de joi, 25 iulie, la sediul primăriei s-a întrunit Comisia Locala de Ordine Publică.

Primarul Adrian Teban a cerut măsuri din partea autorităților în privința celor două cazuri de violență filmate și mediatizate și a propus ca după începerea anului școlar, în instituțiile de învățământ din oraș să fie inițiate mai multe campanii de informare.

f

Convocarea acesteia s-a făcut de catre primarul Adrian Teban, cu participarea comisarului șef din cadrul IPJ Alba, Cristian Mureșan, a Comandantului Politiei Orășenești Cugir, inspector principal, Adrian Popa, a lui Adrian Lorincz din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba și a altor reprezentanți ai administrației publice locale.

Principala temă abordată în cadrul comisiei a reprezentat-o delicvența în rândul copiilor și tinerilor, pornind de la recentele agresiuni în care au fost implicați mai mulți minori din Cugir cu vârste între 10 si 16 ani.

Vezi și: UPDATE – VIDEO: Violență extremă la Cugir. Băiețel bătut cu sălbăticie de alți copii. Poliția a deschis un dosar penal

Reamintim că recent, două cazuri de violență extremă între copiii din Cugir, au fost filmate și mediatizate. Un băiețel a fost bătut și umilit de mai mulți copii, iar filmarea postată pe Facebook a îngrozit și a indignat opinia publică din Alba. De asemenea, un adolescent, tot din Cugir, a fost snopit în bătaie de un băiat mai mare. Și momentul respectiv a fost filmat și a fost făcut public, la doar câteva zile după primul incident.

Citește și: UPDATE VIDEO: Un alt caz de violență între tineri la Cugir. Copil lovit cu picioarele în spate și palmele în cap, de un tânăr

„Cele două cazuri, în care s-au regăsit mai multe genuri de infracțiuni, de la vătămări corporale, până la amenințări și șantaj, impune o cooperare instituțională mult mai activă pentru găsirea celor mai bune soluții de rezolvare și prevenire a faptelor care afectează generația tânără și climatul social.

Am discutat despre organizarea unor acțiuni de informare în școlile din localitate cu scopul de a crește gradul de conștientizare și responsabilizare în rândul elevilor și părinților. Pornind de la cele două cazuri mediatizate, considerăm că este important să se înțeleagă că nu doar comiterea actelor de violență, cât și asistarea la ele fără a anunța organele competente, reprezintă fapte care contravin legii.

Inclusiv parintii trebuie să fie mult mai bine informati si mai constienti de importanta supravegherii minorilor” a declarat Adrian Teban.

Odată cu începerea anului școlar, vor fi demarate diverse acțiuni în școlile din oraș, atât cu elevii, cât și cu părinții, în care vor fi informați despre faptele care contravin legii şi sunt considerate contravenții sau infracţiuni, măsurile educative și răspunderea penală a minorilor și modalitățile prin care se poate evita delicvența.

Comisia Locală de Ordine Publică are obligaţia de a asigura cooperarea dintre institutiile și serviciile publice din Cugir cu atribuții în domeniul ordinii și al siguranței.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax