Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Arafat: Protocol de colaborare cu Google pentru un sistem de localizare a apelurilor la 112. Măsuri după crimele de la Caracal

Publicat

arafat raed
Secretarul de stat Raed Arafat, preşedinte al Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112, a prezentat miercuri, la Palatul Victoria, un set de 14 măsuri pentru îmbunătăţirea sistemului de urgenţă, una dintre acestea priveşte încheierea unui protocol de colaborare cu Google pentru implementarea sistemului Advance Mobile Location.

Potrivit lui Arafat, operatorii de telefonie mobilă vor da datele proprietarului unei cartele pre-pay doar când acesta din urmă va suna la 112.

Secretarul de stat Raed Arafat, preşedintele Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112, a spus că draftul cu măsurile prezentate va fi pus în dezbatere publică începând de joi.

„A fost analizată situaţia actuala a serviciului 112 şi a problemei localizării, unde ne aflăm acum şi unde trebuie să ajungem. Este nevoie şi de alte sisteme complementare. Au fost stabilite 14 măsuri împărţite pe termene: scurt, până în 12 luni, termen mediu (12-36 luni) şi termen lung (până la 60 de luni). Se poate să se rezolve unele aspecte mai rapid, dar am găsit mai corect să punem termeni maximali.

Prima măsură priveşte îmbunătăţirea cadrului legislativ. În cadrul ordonanţei veţi regăsi şi aspectele legate de cartele pre-pay. Din cele 47% din apeluri non-urgente efectuate în cele 6 luni ale anului 2019, 52% au fost abuzive şi 81% dintre acestea au fost făcute de pe cartele pre-pay unde nu s-a putut identifica proprietarul cartelei. Numai când se va apela 112, furnizorul de telefonie va da datele proprietarului”, a spus Raed Arafat.

Referitor la costul implementării sistemului AML (Advanced Mobile Location), Arafat a spus că este vorba de 600.000 de euro fără TVA și acest cost a fost depus după un calcul amănunțit din partea colegilor de la STS.

Raed Arafat a mai precizat că are în viziune ca unele dispecerate să fie comasate și să fie create dispecerate foarte profesioniste. De asemenea, se are în vedere pregătirea și formarea continuă a dispecerilor, prima fază de pregătire a personalului fiind destinată celor care sunt deja în sistem .

 

sursa: adevarul.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax