Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: LUNI se face recepția la două loturi de pe A1 între Lugoj și Deva. Între Sibiu și Nădlac rămân doar 8 km fără autostradă

Publicat

Luni, 12 august, este programată recepția loturilor 3 și 4 ale Autostrăzii A1 Lugoj – Deva, potrivit Asociației Pro Infrastructură. Din autostrada promisă vor lipsi însă 8 kilometri, cei pe care trebuiesc construite „tunelurile pentru urşi”, la limita dintre judeţele Hunedoara şi Timiş. Astfel, șoferii vor putea circula de la Sibiu la Nădlac pe autostradă, mai puțin 16 kilometri pe care îi vor parcurge pe drumul național, între Holdea şi Margina.

Reprezentanții Pro Infrastructură susțin că, din informațiile primite de la mai multe surse, există în continuare dispute între constructorul de pe lotul 3 și Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Citește și Autostrada Lugoj-Deva. Motivul pentru care nu se poate circula între Ilia și Holdea: carosabil construit în valuri

„Așadar, nu este clar în acest moment dacă se vor și deschide imediat cei 43,28 km dintre Deva și Holdea. Sperăm ca, până la urmă, rațiunea și buna credință să triumfe iar șoferii să poată circula chiar de mâine seară pe noua secțiune de autostradă”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Așadar, în patru zile, Alba Iulia (via Lancrăm), Sibiul sau Deva vor fi legate direct de capitalele europene prin autostradă. Va fi, bineîțeles, o excepție: aproximativ 8 kilometri, acolo unde vor fi construite tunelurile pentru urși. În trafic, cei 8 kilometri lipsă înseamnă de fapt 12 din cauză că se ocolește zona. 

După şase ani de zbateri administrative şi politice şi după trei ani de întârziere faţă de termenele iniţiale din contractele de execuţie, loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj – Deva se deschid circulaţiei în a doua parte a zilei de 12 august. Asta dacă, nu cumva, între timp, apar alte motive de întârziere. Iar motive de întârziere au fost destule şi serioase pe cele două loturi de autostradă, care însumează 43 de kilometri.

Din autostrada promisă lipsesc însă 8 kilometri, cei pe care trebuie construite „tunelurile pentru urşi”, la limita dintre judeţele Hunedoara şi Timiş. Aceşti 8 kilometri lipsă de autostradă se „traduc” în 16 kilometri de parcurs între Holdea şi Margina pe DN 68 A (un drum construit pentru traficul din anii ’60 şi nereabilitat vreodată).

Foto: „rocklee”, forum.peundemerg.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax