Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: Rectificarea bugetară adoptată de Guvern, imagine a dezastrului economic produs de PSD

Publicat

bumb

”Rectificarea bugetară adoptată ieri de Guvern reprezintă una dintre cele mai fidele imagini ale dezastrului economic în care PSD a scufundat România.

În timp ce datoria externă a României crește vertiginos, pe fondul importurilor masive, veniturile bugetare sunt în cădere liberă iar Guvernul aleargă cu limba scoasă după împrumuturi pe piețele externe.

Investițiile publice sunt aproape oprite, iar administrațiile locale se zbat să supraviețuiască, după ce Guvernul le-a aruncat în curte plata cheltuielor de asistență socială, o veritabilă bombă cu efect întârziat ce va băga în faliment sute de primării de comune și orașe mici.

În ciuda tonului triumfalist al PSD, cifrele rectificării sunt foarte clare: cel mai mare perdant este Ministerul Educației, care rămâne fără un miliard de lei. Pierd bani și Ministerul Cercetãrii şi Inovãrii (–369,1 milioane lei), Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (–243 milioane de lei), Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale (–310,4 milioane de lei), Ministerul Fondurilor Europene (–681,9 milioane lei) și Ministerul Transporturilor (–128,8 milioane lei).

Ce să mai vorbim de investiții, de construirea de spitale sau autostrăzi, de biblioteci școlare sau de laboratoare dotate cu calculatoare.

Ce să mai vorbim de autobuze școlare sau de cercetarea și dezvoltarea de noi produse și tehnologii… Cele 8 spitale regionale, îndelung promise pe PSD, rămân doar la stadiul unor desene colorate, în timp ce guvernul PSD rotește găurile financiare, mutând datoriile dintr-un buzunar în altul și transformând bugetul național într-un fel de schemă piramidală de gen Caritas, ce stă să explodeze de pe o zi pe alta.

A lua bani de la Educație, când sistemul este oricum subfinanțat, iar părinții plătesc pentru aproape orice le este necesar copiilor la școală, este o dovadă a tupeului și lipsei de responsabilitate marca PSD.

În loc să facă din educație o prioritate a societății Românești și să conștientizeze că doar educația de bună calitate poate să mai salveze România, PSD continuă să îngroape acest sector și o dată cu el, îngroapă și viitorul copiilor noștri.

PSD transformă lipsa educației în politică guvernamentală, dar nu conștientizează că până și acele persoane slab educate și vulnerabile din punct de vedere al manipulării politice, au început să întrevadă eșecul promisiunilor PSD și dezastrul în care se scufundă țara.

Rectificarea bugetară adoptată ieri nu este nimic altceva decât încă o notă de cinism și de sfidare la adresa românilor, care au nevoie de școli și spitale, de șosele și căi ferate, nu de ajutoare sociale care sponsorizează lenea și dependența față de partid”, a declarat deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax