Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Luna ar fi mai strălucitoare decât Soarele, dacă ochiul uman ar putea percepe razele gama

Publicat

superluna

Luna ar apărea mai strălucitoare decât soarele, dacă ochiul uman ar putea vedea radiații cosmice de energie ultra-înaltă, potrivit unor experți care au analizat datele obținute de către Telescopul spațial Fermi al NASA.

Mario Nicola Mazziotta și Francesco Loparco, de la Institutul Național de Fizică Nucleară din Bari, au studiar strălucirea razelor gama ale Lunii ca pe o cale de a înțelege mai bine un alt tip de radiații din spațiu: mișcarea rapidă a particulelor numite raze cosmic, scrie hotnews.ro

”Razele cosmice sunt în general protoni accelerați de către unele din cele mai energice fenomene din univers, precum undele exploziilor unor stele”, a explicat Mazziotta.

Pentru că particulele sunt încărcate electric, sunt puternic afectate de câmpurile magnetice, care nu există pe Lună. Ca rezultat, chiar și razele cosmice cu puțină energie pot ajunge la suprafață, transformând Luna într-un detector de particule. Când razele cosmice lovesc, acestea interacționează cu suprafața prăfoasă a Lunii, numită Regolit, pentru a produce emisii de raze gama. Luna absoarbe majoritatea acestor raze gama, dar unele scapă.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax