Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VINERI: Examen de admitere în profesia de avocat. LISTA candidaţilor din ALBA, admişi pentru participare la testul grilă

Publicat

Vineri, 30 august, peste 3000 de absolvenți ai facultăților de Drept din țară vor susține examenul pentru dobândirea calității de avocat stagiar. Dintre cei 3317 candidați înscriși la concurs, 29 sunt din județul Alba.

Concursul se desfășoară la București, iar examenul constă într-un test grilă ce cuprinde 100 de întrebări din toate materiile de examen.

VEZI LISTA CANDIDAȚILOR DIN ALBA ÎNSCRIȘI LA EXAMEN

Vor fi declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte.

Materiile de examen sunt: organizarea și exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal.

Dacă vor fi declarați admiși, după examenul de vineri, candidații vor avea de așteptat până în luna ianuarie a anului 2020, când vor primi decizia de primire în profesie.

VEZI LISTA CANDIDAȚILOR ÎNSCRIȘI LA NIVEL NAȚIONAL

După primirea deciziei și depunerea jurământului, aceștia vor fi înscriși în tabelul avocaților stagiari. De asemenea, cel mai important lucru pentru avocații stagiari este găsirea unui avocat îndrumător, care  să aibă cel puțin 6 ani experiență și să aibă o reputație neștirbită.

Mai mult, în timpul stagiaturii, aceștia sunt obligați să meargă la cursurile de perfecționare organizate de Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților.

Pentru a dobândi calitatea de avocat, la doi ani după ce au fost numiți avocați stagiari, aceștia vor susține examenul de definitivat. Dacă un candidat pică de trei ori examenul de definitivat, va fi exclus din profesie.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax