Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Autostrada Lugoj-Deva. CNAIR: Lotul 3 nu va putea fi deschis circulației la finalul lunii septembrie. Va intra în reparații

Publicat

Oficialii CNAIR spun că lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva nu poate fi deschis circulației la finalul acestei luni, așa cum anunța ministrul Răzvan Cuc, săptămâna trecută, la vizita pe șantierele din Alba.

În asfalt au apărut fisuri, iar Compania de Autostrăzi va apela, cel mai probabil, la altă firmă pentru reparații, după ce va fi făcută o expertiză tehnică.

Citește și Autostrada Lugoj-Deva. Ministrul Cuc: Circulația pe lotul 3, între Ilia și Holdea, se deschide la sfârșitul lunii septembrie

„La ce probleme sunt, probabil o să apelăm la terți. Adică vom face licitație și va fi desemnată o firmă. Dar mai întâi trebuie făcută o expertiză, ca să știm exact cât de grave sunt problemele. Oricum, este clar că nu se mai poate deschide până la sfârșitul lui septembrie”, a spus Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt la CNAIR, pentru Mediafax, citat de digi24.ro.

Contractul pentru cei 21 de km finalizați în proporție de 99% de pe Lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva a fost reziliat la sfârșitul lunii august pentru că firma spaniolă Comsa nu ar fi acceptat extinderea garanției din contract de la patru ani la zece ani după ce autoritățile de la Transporturi au invocat 60 de neconformități și probleme de execuție de-a lungul timpului.

Porțiunea de 21 de kilometri se întinde între Ilia şi Holdea şi a fost construită de Asocierea de firme Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA şi Arcadis Eurometudes SA, care a obţinut contractul pentru derularea investiţiei, estimată iniţial la 580 de milioane de lei, fără TVA.

CNAIR a refuzat în urmă cu o lună să facă recepția lucrărilor și să deschidă traficul pe cei 21 de km de autostradă, invocând unele probleme de execuție și lucrări nefinalizate. În schimb, ministrul Răzvan Cuc a recunoscut că traficul pe autostradă s-ar fi putut deschide, iar problemele sesizate ar fi putut fi remediate ulterior.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax