Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cel mai bogat român, pe coperta Forbes Magazine din septembrie 2019. Cine este Daniel Dines și cum a făcut avere

Publicat

Daniel Dines a apărut pe coperta revistei Forbes din septembrie. Acesta este co-fondatorul și CEO-ul companiei UiPath, una din cele mai valoroase companii din domeniul inteligenței artificiale din lume, iar averea sa este estimată la 7 miliarde de dolari.

Forbes spune povestea lui și cum a reușit ca plecând dintr-o țară din fostul bloc comunist să ajungă miliardar. În titlul articolului, jurnaliștii folosesc un joc de cuvinte „From Communism to coding” (n.r. De la comunism la codare).

Fost angajat la Microsoft, Daniel Dines a fondat, în 2005, o platformă de automatizare software și robotică.

„Bill Gates obișnuia să spună că Microsoft vrea să pună un computer în fiecare casă. Eu vreau un robot pentru fiecare persoană”, îl citează Forbes pe miliardarul român. Daniel Dines este grație celor 7 miliarde de dolari, cel mai bogat român.

UiPath a fost fondată la București de doi români, apoi s-a extins la Londra, New York, Singapore, Tokyo și Washington. Partenerul lui Daniel este Marius Tirca. În 2017, compani 590 de angajați.

Foto: Forbes

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax