Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pompierul de la ISU Alba care a salvat o fetiță de la înec a fost desemnat pompierul anului în România

Publicat

alin pompieri

Titlul onorific de pompier al anului a fost acordat subofiţerul Alin Jorja, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba. 

Într-un cadru festiv, în data de 13 septembrie, la București, tânărul subofițer din Alba a primit insigna onorifică „Pompierul de onoare al anului”

Subofițerul s-a remarcat când, prin mult curaj a salvat o fetiță de la înec, care a fost surpinsă apele râului Sebeș. 

De asemenea, Alin a fost prezent la incendiul de la fabrica de arme Cugir, provocat de o explozie. Mai mult, a fost prezent în lupta cu flăcările și la fabrica de încălţăminte din localitatea Vinţu de Jos, de unde a reuşit să evacueze la timp şi în deplină siguranţă personalul aflat în interiorul clădirii.

CITEȘTE ȘI: FOTO Fetiță de 13 ani, în pericol să cadă în râul Sebeș, salvată de pompierii de la ISU Alba. Intervenție contra cronometru

Într-o postare emoționantă pe Facebook, colegii lui Alin de la MAI, povestesc cum a aflat acesta ca va primi distincția. 

”Alin era ieri la Sibiu, la un curs de perfecționare pentru acordarea primului ajutor. Pe la prânz a primit un telefon.
– Bună ziua! Alin, știm că ești la Sibiu, dar te rugăm ca mâine să vii la București.
– S-a întâmplat ceva?
– Da! Mâine este ziua noastră, a pompierilor, iar tu ai fost desemnat pompierul anului!
– Dar de ce eu? Nu am făcut nimic deosebit.
– Alin, o fetiță trăiește acum datorită ție. Cu toții știm că ți-ai pus viața în pericol pentru a o salva. Și mai știm că ea este una dintre zecile de persoane pe care tu și colegii tăi de la Sebeș le-ați salvat în cei 10 ani de când sunteți pompieri. Acest lucru ne face să fim mândri de voi și de aceea te rugăm să fii lângă noi la sărbătorirea Zilei Pompierilor.
Astăzi, Alin a primit onorul tuturor colegilor și nu numai. Cu toții i-au mulțumit și l-au felicitat pentru gestul pe care l-a făcut pe 25 iunie, atunci când a salvat de la înec o fetiță luată de o viitură puternică. Deși curenții erau foarte mari, iar apa foarte rece, fiind zonă de munte, și cu un nivel ajuns rapid la peste doi metri adâncime, Alin nu a ezitat și s-a aruncat în vâltoare. Pentru că asta face un adevărat salvator. Își pune viața în pericol pentru a salva o altă viață!
Tată a doi copii, cu o carieră ireproșabilă și de o modestie remarcabilă, acesta a spus că el și-a făcut doar datoria.
„-Adevăratul erou este copilul care ne-a anunțat că fetița este surprinsă de viitură în mijlocul râului. Menirea mea și a colegilor mei era de a o salva. De aceea ne-am făcut pompieri!”
Îți mulțumim, Alin Jorja, iar prin tine transmitem astăzi, de Ziua Pompierilor din România, mulțumirile noastre tuturor salvatorilor pentru ceea ce fac în fiecare zi!
LA MULȚI ANI, POMPIERI… LA MULȚI ANI, SALVATORI… LA MULȚI ANI, OAMENI DE ONOARE!
Să fiți mereu ocrotiți și să vă întoarceți cu bine și cu echipajul complet din misiuni!
Cu respect și admirație!” au scris colegii lui Alin pe Facebook. 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax