Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Începe Săptămâna Mobilității la Alba Iulia. Locuitorii, îndemnați să meargă pe jos sau cu bicicleta. PROGRAMUL evenimentelor

Publicat

Astăzi începe Săptămâna Europeană a Mobilității la Alba Iulia. Iar în acest an, administrația locală a pregătit o serie de evenimente menite să promoveze mersul pe jos sau cu bicicleta, în detrimentul transportului cu mijloace auto.

Vor putea să-și prezinte performanța în materie de mers pe jos și număr de pași „bifați”, iar sâmbătă, 21 septembrie, circulația auto în fața blocurilor M va fi închisă și zona, transformată în promenadă.

Tot sâmbătă, va fi și Alba Iulia City Race, competiția de alergare.

Citește și 21 septembrie: Alba Iulia City Race 2019. Peste 700 de alergători, așteptați la start, în Cetatea Alba Carolina

Programul Săptămânii Europene a Mobilității @AlbaIulia

Povești pe roți” – campania își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la efectele nocive provocate de traficul rutier și să promoveze mijloacele de transport prietenoase cu mediul, cu accent pe modul de utilizare al cargo bicicletelor

Luni, 16 septembrie, ora 15:00, Biblioteca urbană, Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia

Marți, 17 septembrie, ora 15:00, Biblioteca urbană, Parcul Unirii

Miercuri, 18 septembrie, ora 15:00, Biblioteca urbană, Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian”

Joi, 19 septembrie, ora 15:00, Biblioteca urbană, Porta a IV-a

Tură în natură” – un tur deschis, realizat în colaborare cu Asociația Bicheru Cycling, care presupune plimbare cu bicicletele pe pista de pe Dealul Mamut, respectiv promovarea drumețiilor cu bicicleta.

Vineri, 20 septembrie, ora 18:00, Pista de biciclete, Dealul Mamut

Alba Iulia City Race” – eveniment atletic de anvergură internațională, cu start în bloc care combină alergarea pe șosea cu alergarea în teren variat. Participanții se vor putea înscrie la una dintre cele 5 curse programate în cadrul acestui eveniment, respectiv Semimaraton 21km, Cros 10km, Cros 5km, Cursa Cetății-Family Run și Kids Run. Competiția a fost astfel concepută pentru a atrage un număr cât mai mare de oameni în Alba Iulia pe de o parte, cât și practicanți ai sportului în aer liber (detalii pe https://albaiulia.cityrace.ro/)

Sâmbătă, 21 septembrie, ora 10:00, start Piața Cetății Alba Carolina

Dă-te cu mașina SmartCity” – albaiulienii au ocazia să testeze mașina electrică „Smart City”. Este o campanie de conștientizare asupra utilității folosirii mijloacelor de transport nepoluante. Înscrierea se va face pe parcursul săptămânii 16-20 septembrie între 08:00-16:00, prin Dispeceratul Primăriei Alba Iulia – 0258819462 (tasta 9).

Sâmbătă, 21 septembrie, orele 9:00-15:00, Alba Iulia

La Pas pe Pasaj” și „Alba Iulia pedalează” – zona din fața M-urilor, între străzile Cloșca și Vasile Goldiș, va fi închisă circulației auto și transformată în loc de promenadă și activități interactive dedicate celor mici. Ne propunem să „împrietenim” juniorii cu bicicletele, într-un mod interactiv, printr-un concurs inedit.

Sâmbătă, 21 septembrie, 7:00-20:00, bd. 1 Decembrie 1918 (între str. Cloșca și str. Vasile Goldiș)

EcoParcarea” – în perioada 16-22 septembrie – parcarea auto din fața Primăriei Alba Iulia se va transforma într-un spațiu al vehiculelor nepoluante. Locul mașinilor clasice va fi luat de biciclete puse la dispoziție de iVelo.

16-22 septembrie, 11:30-18:00, iVelo, Primăria Alba Iulia

SmartMoving” – în perioada 16-22 septembrie – în Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, poți testa bicicletele smart și celelalte vehicule electrice. Condiția e să reciclezi: 4 PET-uri = 1 voucher pentru plimbare gratuită.

16-22 septembrie, 11:00-18:00, EcoMobilitate, Latura de Vest a Cetății Alba Carolina

Alba Iulia pe două roți” – în perioada 16-22.09.2019 – Hotel Transilvania te invită să descoperi Alba Iulia pe bicicletele Pegas. Ai o întâlnire de afaceri sau vrei doar să vezi orașul? Alege un mod eco și „cool” în același timp: bicicleta.

16-22 septembrie, 11:00-18:00, recepția Hotel Transilvania

Citește și Albaiulienii, provocați să renunțe la mașină, șapte zile. Circulația auto în fața blocurilor M, închisă pe 21 septembrie

Prima ediție a Săptămânii Europene a Mobilității a avut loc în anul 2002 și a pornit de la ideea îmbunătățirii calității vieții și a sănătății cetățenilor europeni. Soluția a venit sub forma unei săptămâni întregi dedicate, la nivel european și mondial, mobilității sustenabile, a unor modalități alternative de transport, prietenoase cu mediul și, în general, a unei atitudini pozitive. Acțiunile anuale derulate în cadrul S.E.M. sunt dintre cele mai diverse și fiecare oraș poate opta pentru acțiuni programate strict în cadrul săptămânii, pentru acțiuni pe termen lung pentru susținerea mediului și reducerea poluării dar și pentru o zi fără mașină, parte din campania mondială World Car – Free Day.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax