Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patru artiști din Alba Iulia au creat o galerie de artă de la zero. Hangar F sau despre cum să te joci cu spațiul

Publicat

Hangar F este un o galerie de artă din Alba Iulia, care pune în lumină experimentarea cu spațiul și propune un dialog sculptural. 

Echipa din spatele proiectului este formată din Florin Magda, Marius Roșu, Maria Magda și Sorin Magda, iar profilul galeriei se bazează pe pasiunile lor, care includ comunicarea, design-ul și alte forme de expresie vizuală, scrie IQads

Ceea ce au realizat aceștia cu propriile puteri este mai mult decât remarcabil.

Redăm mai jos o parte din reportajul publicat de IQads, dedicat unor tineri extrem de talentați din Alba Iulia, dar, din păcate prea puțin vizibili. 

Hangarul care combină arta cu domeniul comunicării și iubitorii de frumos

Marius Roșu: ”Suntem toți din Alba Iulia și orașul are o dimensiune care îndeamnă oamenii la prietenie. Eu cu Florin am făcut liceul împreună, eu la secția de pictură, el la sculptură, după care ne-am intersectat și la facultate în Cluj Napoca. Cu Sorin, arhitect de meserie, prietenia s-a legat în jurul pasiunii comune pentru design.

Sculptatul și desenatul au crescut odată cu noi, nu putem vorbi despre un Big Bang care să fi creat universul nostru de astăzi.

Product designul, video-ul și alte forme de expresie vizuală s-au dezvoltat odată cu orizonturile și preocupările noastre. Lucrurile evolueză, arta evoluează, formele de expresie sunt nenumărate și se întrepătrund, prin urmare ne-am mărit și noi fereastra.

Nu avem nici o așteptare, doar pasiune. Florin, om care-și caută mereu ceva de cioplit sau de sudat, s-a pus într-o zi să-și construiască un atelier. Chiar dacă avea unul acasă. Împreuna cu Sorin, fratele lui, l-au desenat și l-au ridicat. Când locul a fost gata, Florin a ajuns la concluzia că e mai mult decat și-a propus sau decât are nevoie. Atunci am apărut eu.

Locul arată minunat și mi s-a părut ca are un potențial foarte mare. Are o lumină superbă, spațiile comunică între ele foarte bine, sunt aerisite, și asta m-a făcut sa-i propun lui Florin să dezvoltăm ceva dincolo de un teren de joacă pentru un sculptor”.

Citește articolul integral pe IQads.ro

Foto: IQads

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax