Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Un medicament pentru diabet ar putea opri evoluția sclerozei multiple

Publicat

Un medicament numit Metformină, care este prescris în mod frecvent pentru a trata diabetul, ar putea opri evoluția sclerozei multiple și chiar să repare nervii distruși, potrivit unui studiu al universității Cambridge, relatează Financial Times.

Profesorul Robin Franklin, care a condus studiul la centrul de cercetare MRC Cambridge Stem Cell Institute de la Universitatea din Cambridge, a spus că ”efectul dramatic și clar al metforminei” asupra șoarecilor de laborator cu simptome de scleroză multiplă ar conduce, anul viitor, la începerea testelor pe pacienți.

Societatea pentru Scleroză Multiplă, fundația ca re a co-finanțat proiectul, va cita rezultatele marșu ca dovezi că evoluția sclerozei multiple poate fi oprită. Tot atunci fundația va face un apel de strângere de fonduri pentru accelerarea noii cercetări.

Peste 100.000 de oameni din Marea Britanie trăiesc cu Scleroză multiplă, o boală autoimună care distruge nervii și afectează activitățile de zi cu zi, precum mersul, vorbitul, mâncatul și chiar gânditul.

Există tratamente pentru stadiile de început al sclerozei multiple, dar nimic nu ajută oamenii a căror boală este într-o fază avansată.

Deși cercetătorii avertizează că rezultatele spectaculoase în studiile pe animale nu înseamnă neapărat că pot duce la un succes pe pacienții umani, profesorul Franklin este optimist că metformina va duce de asemenea la regenerarea mielinei.

Echipa din Cambridge a cercetat metformina pentru că există dovezi că medicamentul poate întineri celulele umane.

În cazul sclerozei multiple, experimentele de la Cambridge au arătat că metformina reînvie un grup particular de celule stem care îmbătrânesc, cunoscute ca celulele progenitoare de oligodendrocite, care sunt responsabile de producerea mielinei în corp. Șoarecii cu simptome de scleroză multiplă s-au recuperat în mod remarcabil când li s-a administrat metformină.

”Teste clinice ar trebui să aibă loc foarte repede, având în vedere că deja este un medicament prescris și este un medicament sigur”, a spus Franklin.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax