Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Miza moțiunii de cenzură pentru județul Alba: 130 de milioane de lei. Surse CJ Alba: Guvernul vrea excedentele bugetare

Publicat

Posibila schimbare a Guvernului Dăncilă are o miză directă și pentru județul Alba. Reprezentanții Consiliului Județean Alba spun că surse apropiate Ministerului de Finanțe le-au transmis intenția executivului de a ”rechiziționa” excedentele bugetare ale instituției, printr-o hotărâre de guvern.

Este vorba despre o sumă enormă, de 130 de milioane de lei, bani rămași necheltuiți de anul trecut. Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, spune că banii provin din fondurile europene atrase de instituție și recuperate ca urmare a investițiilor realizate.

Cea mai mare parte sunt bani recuperați după investiția la Centrul de management integrat al deșeurilor de la Galda, dar și din alte surse. Toți acești bani au fost cheltuiți de instituția județeană și au fost primiți de la Uniunea Europeană, după finalizarea lucrărilor.

”Aceste sume sunt acum prinse în proiecte, dar nu aveam cum să le cheltuim într-un timp atât de scurt. Sursa noastră care ne spune că Guvernul vrea să ne ia banii, este foarte credibilă” a declarat Hațegan.

Banii sunt în prezent în trezorerie și este nevoie doar de o Hotărâre de Guvern pentru ca ei să își schimbe proprietarul, mai consideră reprezentanții instituției.

Joi, în Parlament se dezbate moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax