Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte, până în 27 octombrie. Cald și soare, apoi frig și ploi. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. În Transilvania, vremea va fi caldă până în 21 octombrie, apoi temperaturile vor scădea de la o zi la alta și sunt așteptate ploi.

În Transilvania, în intervalul 14 – 21 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, urmând a se înregistra maxime cuprinse între 22 și 24 de grade, în medie. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire treptată de la o zi la alta, urmând a se înregistra maxime în jurul celor normale, acestea coborând spre 15 grade, la sfârșitul intervalului de prognoză.

Până în jurul datei de 23 octombrie, variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie urmând a se înregistra valori în jurul a 7 grade. Apoi, minimele vor coborî spre o medie de 4 grade, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. 

Probabilitatea de apariție a ploilor va crește începând cu data de 21 octombrie.

La munte, în perioada 14 – 20 octombrie vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, deși de la o zi la alta vor exista mici variații, maximele urmând astfel a se încadra, în medie, între 16 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 14 – 16 octombrie. Ulterior, o răcire treptată a vremii va determina înregistrarea unor maxime în jurul celor normale, acestea coborând spre 8 grade, în medie, în ultima zi de prognoză, pornind de la medii în jurul a 14 grade în data de 21 octombrie.

Până în jurul datei de 22 octombrie nu vor fi variații notabile în ceea ce privește parcursul minimelor, urmând astfel a se înregistra valori de 8-9 grade, în medie, apoi acestea vor scădea treptat până spre sfârșitul intervalului de prognoză, spre medii în jurul a 2 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere în intervalul 21- 27 octombrie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax