Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 3 noiembrie. Cât mai ține căldura de toamnă. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

toamna

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme în regiuni din țară, pentru următoarele două săptămâni, până în 3 noiembrie. În Transilvania, vremea se răcește de săptămâna viitoare, temperaturile urmând să scadă până la valori medii de 9 grade. La munte vor fi condiții de ploaie și lapoviță, după 27 octombrie.

În Transilvania, până pe 25 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, urmând a se înregistra maxime de 23-24 de grade, în medie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire treptată de la o zi la alta, urmând a se înregistra maxime sub cele normale, după data de 29 octombrie, acestea coborând spre 9 grade, în medie, la sfârșitul intervalului de prognoză.

Până în jurul datei de 26 octombrie, variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie urmând a se înregistra valori în jurul a 7 grade. Ulterior, minimele vor coborî spre o medie de zero grade pe 30 octombrie, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere în a doua săptămână de prognoză.

La munte, în perioada 21 – 26 octombrie, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, deși de la o zi la alta vor exista mici variații, maximele urmând astfel a se încadra între 17 și 19 grade, în medie. Ulterior, răcirea vremii va determina înregistrarea unor maxime sub cele normale, acestea situându-se între 2 și 4 grade, în medie, în ultimele 5 zile de prognoză.

Până în jurul datei de 27 octombrie nu vor fi variații notabile în ceea ce privește parcursul minimelor, urmând astfel a se înregistra valori de 7-9 grade, în medie, apoi acestea vor scădea astfel încât spre sfârșitul intervalului media lor va coborî sub pragul de îngheț.       

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ploaie și lapoviță va fi în creștere în intervalul 27 octombrie – 3 noiembrie.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax