Connect with us
Publicitate

CUGIR

Spitalul Orășenesc din Cugir va achiziționa un nou aparat de radiologie. Investiție de peste 900.000 de lei

Publicat

Spitalul Orășenesc din Cugir va achiziționa un nou aparat de radiografie, cu două posturi. Aparatul urmează să fie amplasat și utilizat în Laboratorul de Radiologie și imagistică medicală, aflat în incinta spitalului. Investiția se ridică la peste 920.000 de lei. 

Spitalul Orășenesc Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind achiziționarea unui aparat digital roentgen cu două posturi, scopie și grafie.

Aparatul va fi amplasat și utilizat în incinta Spitalului Orășenesc Cugir, aflat pe strada N. Bălcescu, nr. 5, respectiv în Laboratorul de Radiologie și imagistică medicală care deservește secțiile funcționale ale spitalului. Spitalul deține în prezent o autorizație de utilizare pentru un aparat radiologic, aflat în stare de funcționare.

Valoarea totală estimată este de 924.369,74 lei, fără TVA.

Spitalul Orășenesc Cugir este o instituție medicală construită cu aproximativ 64 de ani în urmă și este organizată pe o gamă largă de specialități, asigurând servicii medicale la circa 25.000 de locuitori. Spitalul are 147 de paturi spitalizare continuă plus 3 paturi spitalizare de zi, asigurând servicii medicale pentru orașul Cugir și 7 localități componente.

Serviciile medicale sunt asigurate de o echipă ce reunește peste 181 de angajați, dintre care 23 sunt medici cu specializare în ramurile medicale de bază: medicina internă, pneumologie, pediatrie, chirurgie, obstetrică și ginecologie, ORL, dermatovenerologie, reabilitare medicală, infecțioase, cardiologie, anestezie și terapie intensivă, servicii paraclinice, etc.

„Serviciul de radiologie este un serviciu de bază în diagnosticare pentru orice unitate spitalicească, fundamentarea oportunității investiționale în aparatura de înaltă performanță pornind de la creșterea calității actului medical prin stabilirea în timp scurt a diagnosticului și a efectului asupra costurilor pe caz rezolvat reflectate în numărul de zile de spitalizare și a costurilor pe care le implică acestea”, se precizează în caietul de sarcini.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax