Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CERT-RO: Avertizare cu privire la înșelătoria ”medicamentul miraculos”. Dureri de articulații, ”tratate” cu un atac la conturi

Publicat

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a transmis prin intermediul paginii de Facebook o atenționare cu privire la o înșelătorie care circulă în aceste zile pe Internet. Este vorba despre țeapa ”medicamentul miraculos” care promite rezolvarea problemelor la articulații, dar în realitate îi poate lăsa pe oameni fără bani în conturi. 

Specialiștii de la CERT-RO explică și cum funcționează. 

”Atenție la păcălelile încercate în aceste zile pe internet, #scam-uri prin care utilizatorilor li se prezintă un medicament ‘miraculos’ care ar fi fost recent descoperit de un tânăr român. Acest medicament promite să vindece o problemă a articulatiilor.

Site-ul cere numele și numărul de telefon al potențialului cumpărator, pentru a îl contacta ulterior și plasa comanda.

Imediat ce acesta este contactat telefonic, i se cere o sumă de bani în avans, pentru a acoperi costurile transportului. Atacatorii încercă astfel să obtină de la victimă o sumă de bani, dar colectează totodată date personale și bancare”. 

Înșelătoria folosește abuziv imaginea unui reporter ProTV. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax