Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: Operațiune de salvare a unui motociclist ceh înconjurat de lupi. A căzut într-o prăpastie în zona Șugău – Maramureș

Publicat

Intervenție de ultimă oră, duminică seara,  a salvamontiștilor din zona Șugău, pe vârful Țigănașu. Un motociclist a fost grav accidentat, dar salvatorii nu pot ajunge în acest moment la el din cauză că bărbatul e înconjurat de o haită de lupi.

UPDATE: Salvamontiștii au reușit să-l recupereze, în noaptea de duminică spre luni, pe turistul ceh care s-a prăbușit 60 de metri într-o prăpastie. După o intervenție dificilă, având în vedere și faptul că în zonă se afla o haită de lupi, salvatorii i-au acordat primul ajutor și acesta a fost transportat la spital.

Inițial, datele venite prin 112 indicau că era vorba despre un motociclist ceh care, pe parcursul unui traseu off road, căzuse într-o prăpastie aproximativ 60 de metri și suferise grave leziuni la cap, în zona Șugău, vârful Țigănașu, județul Maramureș.

S-au mobilizat echipajele Salvamont Maramureș și a fost solicitat și elicopterul SMURD, care a ajuns în zonă după coordonatele GPS primite și a debarcat echipajul medical. Ulterior, elicopterul a trebui să părăsească zona, din cauza întunericului, a transmis Salvamont Maramureș, pe Facebook.

Potrivit aceleiași surse, la fața locului s-au deplasat și vânători, având în vedere că în zonă erau animale sălbatice.
Salvatorii montani au organizat operațiunea de coborâre în prăpastie, iar între timp au aflat că bărbatul era dintr-un grup de turiști din Cehia, cu ATV-uri și nu cu motociclete, iar acesta nu ar fi avut cască.

Operațiunea de coborâre a necesitat o pregatire special, din cauza condițiilor extrem de dificile din zonă.

Salvamontistii au ajuns la victimă, i-au acordat primul ajutor și au pregătit turistul căzut pentru scoatere din prăpastie. Avea traumatisme multiple la nivel cranian și toracal.

În jurul orei 1.00, bărbatul rănit era transportat cu ambulanța la spitalul din Baia Mare. Era conștient, stabil, cu politraumatisme și traumatism cranio-cerebral.

Știrea inițială

În operațiunea de salvare va interveni și un elicopter SMURD.

”Situația e destul de complicată. Echipajul a fost lăsat de elicopterul SMURD în zonă. Sperăm să fie totul ok cu echipajul medical.

Restul echipajelor se deplasează în zona foarte greu accesibilă. Motociclistul a căzut într-o prăpastie de 60 de metri, e grav lovit la cap. Este un motociclist ceh.

Era o trupă de motocicliști care se deplasau în zonă. El nu avea cască. Vedem ce se întâmplă”, a declarat Dan Benca, șef Salvamont Maramureș.

surse: Antena3, Facebook Salvamont Maramureș

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax