Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Povestea ”penală” a unei bancnote de 200 de lei, pierdută de un bărbat din Alba și găsită pe stradă de către un tânăr

Publicat

200 de lei
allnumis.ro

O bancnotă de 200 de lei a fost motivul pentru care doi bărbați din Roșia Montană au ajuns în fața magistraților de la Judecătoria Câmpeni.

Unul dintre ei a pierdut banii pe stradă, al doilea i-a găsit, dar nu a vrut să-i dea înapoi, astfel că păgubitul a făcut plângere la poliție. Procurorii l-au trimis în judecată pe cel care a găsit banii, pentru ”însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor”.

Deși fapta s-au petrecut la jumătatea anului 2016, o primă decizie în acest caz a venit abia în octombrie 2019: bărbații s-au împăcat și la sfârșitul procesului au fost obligați la plata a 300 de lei cu titlul cheltuieli de judecată, câte 150 de lei de persoană.

Într-o zi de vară, în 2016, P.P. căra un sac cu tărâțe de la brutăria din satul Gura Roșiei, spre casa la care locuia. În acele momente, din buzunar i-a căzut pe stradă o bancnotă de 200 de lei.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, în spatele său se afla un tânăr, N.V.C., care mergea pe stradă însoțit de un copil. Bărbatul a găsit bancnota scăpată de către P.P. și a băgat-o în buzunar.

P.P. i-a spus celui care i-a găsit banii să îi dea înapoi, dar cel din urmă a refuzat. Pentru a-și face dreptate, bărbatul s-a dus la poliție și a făcut plângere. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni au analizat situația și l-au trimis în judecată pe N.V.C.

”În drept s-a reținut că fapta inculpatului N. V.C., care la data de 26 iunie 2016, găsind o bancnotă de 200 de lei, nu a predat-o în termen de 10 zile autorităților sau persoanei vătămate P.P., acesta cerându-i să-i predea bancnota, constituie infracțiunea prev. de art. 243 alin. 1 C .pen”, se arată în rechizitoriul emis de către procurori.

Fapta s-a petrecut în 28 iunie 2016, rechizitoriul a fost finalizat în 27 noiembrie 2018, iar dosarul a fost înregistrat în instanță în 11 ianuarie 2019. Între timp bărbații s-au împăcat. 

După patru ședințe de judecată, în 14 octombrie, magistrații au luat act de împăcarea celor doi bărbați și de renunțarea la pretenții a bărbatului păgubit.

Cei doi au fost obligați la plata a câte 150 de lei de persoană, 300 de lei în total, cu titlul de cheltuieli de judecată, din care 100 de lei în faza de cameră preliminară și 200 de lei în cursul judecății.

sursă foto: allnumis.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax