Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Directorii PSD ai instituțiilor din Alba, care se țin de scaune, vor fi ”executați” cu controale și plângeri penale

Publicat

Directorii instituțiilor județene din Alba, din subordinea Guvernului, care au fost instalați în funcții de PSD, vor fi schimbați până la sfârșitul anului, potrivit deputatului de Alba Florin Roman.

Acesta a declarat pentru Alba24 că în perioada imediat următoare vor exista controale în fiecare instituție și acolo unde se vor constata cazuri de management defectuos, directorii vor fi schimbați.

Vezi și SURSE: Începe ”marea epurare” de la vârful instituțiilor din Alba. Patru nume vehiculate pentru funcția de prefect al județului

Acesta a exemplificat prin situația de la Inspectoratul Școlar Județean Alba, unde a spus că este vorba chiar despre management defectuos și chiar încălcări ale legii.

De altfel, Roman spune că dacă aceste controloale vor identifica încălcări ale legii, vor fi sesizați procurorii. 

”Avem informații cu privire la încălcări repetate ale legii în mai multe instituții publice. Corpul de control al ministerelor va verifica în perioada următoare” a declarat Florin Roman.

De altfel, acesta a făcut declarații asemănătoare și în trecut, imediat după căderea Guvernului.

”Am spus că imediat după instalarea noului guvern vom face curățenie! Că vom da afară pesediștii care au transformat serviciile deconcentrate în adevărate cazemate de partid! Voi înainta noilor miniștri toate documentele necesare pentru demiterea politrucilor și voi solicita demiterea lor!” spunea atunci Roman.

Liberalii vor să îi schimbe rapid pe directorii PSD ai instituțiilor deconcentrate din Alba, însă nu pot face foarte simplu acest lucru, mulți dintre aceștia ocupând funcțiile respective prin concurs.

Totuși, există câteva cazuri în care aceste instituții au șefi interimari, care sunt mult mai ușor de înlocuit. Este, de exemplu, cazul Agenției pentru Protecția Mediului, al Registrului Auto Român și al Ispectoratului Teritorial de Muncă Alba.

Bineînțeles că printre cei vizați se află și prefectul Dănuț-Emil Hălălai, dar și subprefectul Nicolae Gheorghe Mera, care a fost numit temporar în funcție, la începutul lunii septembrie.

După ce va fi schimbat din funcția de prefect, Dănuț Hălălai se va întoarce la Garda de Mediu Alba, unde a fost comisar șef, din 2013 și până în 2017.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax