Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 250 de școli s-au închis în România, în anul școlar 2019-2020. Date oficiale de la Ministerul Educației

Publicat

sala clasa scoala profesionala germana alba iulia

Peste 250 de școli din țară au fost închise în anul școlar 2019 – 2020. Printre acestea se numără 240 de structuri arondate și 12 unități de învățământ preuniversitar, au precizat reprezentanții Ministerului Educației, într-un răspuns acordat deputatului PNL de Alba, Florin Roman.

„Numărul de structuri arondate în anul școlar 2019-2020, comparativ cu anul școlar 2018-2019 a scăzut cu aproximativ 240 de structuri în învățământul de masa, este răspunsul oficial al Ministerului Educației la o interpelare pe care am adresat-o ca deputat liberal. În acest caz intră școlile arondate școlilor <mamă>, adică vorbim de școlile comasate sau desființate, în special, în mediul rural.

Totodată au fost desființate 12 școli principale, cu personalitate juridică.

Deși au negat în mod constant acest lucru, PSD și Dăncilă au închis scoli și grădinițe, de ordinul sutelor doar în ultimul an.

Grav este faptul că aceste închideri și comasări au dus la supraîncărcarea claselor, multe grupe ajungând la peste 30 de elevi. Alți dascăli au fost obligați să predea simultan la mai multe clase de copii, cu vârste diferite. Dacă mai luăm în calcul și alocarea a doar 3,85% din PIB, pentru educație, avem tabloul complet al dezastrului provocat de PSD în educație”, a transmis într-un comunicat deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

Vezi aici documentul.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax