Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania și la munte până în 24 noiembrie. Temperaturi maxime și precipitații. Prognoza în următoarele 2 săptămâni

Publicat

toamna, ceata, padure

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, până în 24 noiembrie, în regiuni din țară. În Transilvania, urmează 10 zile de vreme caldă, comparativ cu normalul perioadei. Temperaturile vor scădea ușor după 21 noiembrie. Sunt posibile ploi în jurul datei de 13 noiembrie și după 20 noiembrie.

În Transilvania, începând din 12 noiembrie și continuând în cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa peste cele climatologic specifice în această perioadă din an. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 13 și 18 grade. Exceptând dimineața de 12 noiembrie, când vor fi temperaturi minime mai coborâte, chiar ușor negative în estul regiunii, valorile din următoarele nopți și dimineți vor avea abateri pozitive semnificative raportat la normele perioadei și se vor situa între 4 și 10 grade, mediat regional. O scădere a temperaturilor este estimată după data de 21 noiembrie, însă vremea va rămâne ușor mai caldă decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în jurul datei de 13 noiembrie și din nou după 20 noiembrie.  

La munte, vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în luna noiembrie, în cea mai mare parte a intervalului, cu valori pozitive de temperatură atât ziua, cât și noaptea. Astfel, vor fi valori, în medie, de 5-10 grade ziua și 1-6 grade noaptea. Excepție vor face crestele de peste 1800 m altitudine, unde vor fi posibile minime sub pragul de îngheț în dimineața de 12 noiembrie. După data de 21 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor deveni apropiate sau se vor situa încă ușor peste cele climatologic specifice perioadei.  

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 13-14 noiembrie și după data de 20 noiembrie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax