Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CSM a aprobat cererea de eliberare din funcție a procurorului șef Danusia Boicean de la DNA Alba Iulia

Publicat

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererea de pensionare a șefei DNA Alba Iulia, procurorul Danusia Boicean. Secția pentru procurori a CSM a hotărât înaintarea către președintele României a propunerii pentru eliberare din funcție, prin pensionare, a procurorului șef al Serviciului Teriotorial Alba Iulia din cadrul DNA.

Procuroarea Danusia Boicean, şefa Serviciului Teritorial DNA Alba Iulia se pensionează la doar 48 de ani.

Danusia Boicean se află la conducerea DNA Alba Iulia din septembrie 2013, fiind delegată, iniţial, de două ori pe o perioadă de şase luni. Ulterior a obţinut funcţia prin concurs şi este la al doilea mandat de trei ani la conducerea ST DNA Alba Iulia.

În 12 octombrie 2018, Danusia Boicean (48 ani) a fost numită de CSM pentru un nou mandat la conducerea DNA Alba Iulia, care urma să expire în 2021. După doar 1 an, procuroarea a înaintat secţiei de procurori a CSM o cerere de pensionare.

Şedinţa în care s-a discutat solicitarea magistratului a avut loc joi, 14 noiembrie.

”Notă privind cererea formulată de doamna BOICEAN AURELIA DANUSIA, procuror şef al Serviciului Teritorial Alba din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de eliberare din funcţia de procuror, prin pensionare”, astfel apare pe ordinea de zi cererea magistratului.

Boicean este lector universitar doctor la Facultatea de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale si Studii de Securitate de la ”Universitatea Lucian Blaga” Sibiu. Aceasta a împlinit recent 25 de ani de activitate în cariera de procuror, ceea ce îi oferă, legal, posibilitatea să se pensioneze.

Pensionarea procuroarei are loc în contextul unui scandal în care este implicat Serviciul Teritorial DNA Alba Iulia, în legătură cu un dosar în care ar fi fost vehiculat şi numele candidatului USR-PLUS la funcţia de preşedintele al României, Dan Barna. DNA Alba Iulia a închis dosarul în urmă cu câteva luni, dar, recent, soluţia de clasare a fost infirmată de un procuror din cadrul structurii centrale.

Activitatea DNA Alba Iulia, în perioada cât a fost condusă de Danusia Boicean, a avut o ”traiectorie” cu suişuri şi coborâşuri. În primul mandat au existat ceva rezultate concrete în lupta pentru combaterea corupţiei, dar, începând cu 2017, activitatea serviciului a fost aproape inexistentă.

O serie de dosare au fost afectate de decizia Curţii Constituţionale privind ”eliminarea” SRI din activitatea de urmărire informativă a suspecţilor. Instanţele au eliminat din dosare toate înregistrările efectuate de SRI, ceea ce a dus, în multe cazuri la achitarea inculpaţilor.

Probabil cel mai important inculpat trimis în judecată şi condamnat ca urmare a activităţii DNA Alba Iulia este omul de afaceri sibian Ilie Carabulea. Un eşec major il reprezintă dosarul fostului preşedinte al CJ Huedoara, Mircea Moloţ. După 5 ani de la demararea cercetărilor, în septembrie 2019, cauza a fost clasată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alin

    duminică, 17.11.2019 at 14:55

    Ne cerem scuze, noi oamenii simpli, pentru ca a trebuit sa aștepte pana la 48 de ani pentru a beneficia de o pensie uriașă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax