Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teatrul ”Prichindel” din Alba Iulia și-a redeschis porțile. La inaugurarea noului sediu modernizat a participat și Marcel Iureș

Publicat

Singurul teatru din județul Alba și-a redeschis porțile, după un an și jumătate de lucrări de modernizare. Cu o investiție de aproape 1,8 milioane de lei, clădirea Teatrului ”Prichindel” din Alba Iulia a primit o nouă înfățișare. Una demnă de un teatru de păpuși la sfârșit de 2019. 

Sâmbătă, 30 noiembrie, în prezența actorului Marcel Iureș, a prietenilor lui ”Prichindel” și a mai multor directori de teatre de păpuși din țară,  ”Sala 67” a fost inaugurată.

Proaspăt modernizat, sediul dispune de o sală mărită pentru spectatori, o nouă scenă care se pretează și proiectelor pentru tineret și adulți, un nou sistem de lumini și sunet. 

Ba mai mult, vremea în care prințesa din poveste se întâlnea cu micul spectator la grupul sanitar a apus, deoarece clădirea modernizată dispune de toalete pentru public, inclusiv una pentru persoane cu dizabilități. 

De asemenea, au fost amenajate și spații de cazare pentru colaboratorii teatrului. 

Inaugurarea propriu zisă a fost făcută de micii spectatori, la ora 11, când a fost jucat pe noua scenă spectacolul ”Povești în Parc” în regia lui Decebal Marin. 

După spectacol, actorul Marcel Iureș,  vicepreședintele UNITER – Aura Corbeanu, Adriana Teodorescu – manager Teatrul ”Colibri” din Craiova, Mihaela Soloceanu – director Teatru ”Arlechino” Brașov, Gavril Cadariu – manager Teatrul ”Ariel” Târgu-Mureș, Adrian Tibu – director Teatrul ”Gong” din Sibiu, Bogdan Costea – Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” din Arad, au discutat despre trecutul teatrului de animație, prezentul și viitorul acestuia. 

Despre un posibil viitor al teatrului, pe lângă cel de copii, au vorbit și Ioana Bogățan, managerul Teatrului Princhidel.

 Ioana Bogățan a subliniat importanța unui teatru de păpuși modern în Alba Iulia, în care să fie puse în scenă spectacole educative pentru cei mici dar și clasicele povești nemuritoare. 

Mai mult, managerul teatrului a vorbit și despre planurile de viitor: teatru de proiecte, cu spectacole pentru adolescenți, tineri și adulți. 

Prezent la Alba Iulia pentru inaugurarea noului sediu, dar în special pentru spectacolul de sâmbătă seara „Stage dogs”, în care joacă alături de Florin Piersic jr., Marcel Iureș a vorbit despre teatrul de animație. Acesta a definit teatrul de păpuși ca un centru de educație pentru copii.

De asemenea, acesta a vorbit și despre condiția actorului mânuitor păpuși. În timp ce tinerii care vor să urmeze o carieră în lumea teatrului merg doar spre dramă și teatrul pentru adulți, Marcel Iureș a declarat că orice actor ar trebui să ia contact cu teatrul de păpuși. 

La sfârșitul conferinței, directorul Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” din Arad le-a făcut Ioanei Bogățan și lui Ion Dumitrel o propunere inedită: ca teatrul din Alba Iulia să găzduiască odată la două luni câte un spectacol pentru tineret și adulți din repertoriul teatrului din Arad. 

Evenimentele dedicate inaugurării Teatrului ”Prichindel” din Alba Iulia continuă sâmbătă 30 noiembrie și duminică 1 decembrie. 

Sâmbătă, 30 noiembrie 2019

Ora 20.30 – moment de animație teatrală cu Teatrul pe roți Arad

Ora 21.00 – „Stage dogs”, regia Florin Piersic jr., Teatrul Act București, 16+ (bilet întreg – 22 lei, bilet pentru pensionari și studenți – 15 lei, bilet pentru elevi – 5,5 lei)

Duminică, 1 Decembrie 2019

Ora 21.30 – concert SENSOR, 16 (bilet întreg – 22 lei, bilet pentru pensionari și studenți – 15 lei, bilet pentru elevi – 5,5 lei)

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax