Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tâlhărie ”la bustul gol” pedepsită cu doi ani de închisoare. Un bărbat din Alba, bătut și lăsat fără pensie, de un tânăr

Publicat

inchisoare

Astă-vară, un tânăr din Bucerdea Grânoasă, S. Daniel Gheorghe, dezbrăcat de la brâu în sus și cu o șapca de marinar pe cap, a trecut prin cimitirul din localitate direct în curtea și apoi în locuința unui bărbat, care se aflat în pat și dormea.

Tânărul a început să caute bani prin casă, iar când bărbatul s-a trezit alarmat de zgomote, Daniel s-a urcat peste el și a început să îl lovească cu pumnii peste față.

Acesta i-a furat bărbatului pensia și două telefoane mobile și a ieșit din casă. Pentru a scăpa de poliție, tânărul s-a tuns, iar seara când a aflat că este urmărit s-a ascuns într-un lan de porumb. Cele două telefoane furate le-a aruncat în groapa toaletei.

Toate detaliile faptei au fost consemnate în motivarea Judecătoriei Blaj care l-a judecat și condamnat pe tânăr pentru tâlhărie. 

Potrivit documentului citat, tâlhăria s-a petrecut în 12 iulie, în mijlocul zilei, în jurul orei 14.00. Când bărbatul din casă s-a trezit din somn, alarmat de zgomot, tânărul i-a spus că vrea bani pentru alcool.

Bărbatul a refuzat să îi dea bani tânărului și a încercat să ia un telefon pentru a suna după ajutor, dar a fost prins de mâini și apoi trântit înapoi în pat.

Daniel s-a urcat cu picioarele pe genunchii acestuia, l-a lovit cu pumnii în zona feței și i-a rupt fermoarul vestei . Dintr-un buzunar interior i-a luat bărbatului suma de 1375 de lei. După a plecat în grabă, pe unde a venit, adică prin cimitir.

Pentru a fi mai greu de recunoscut, după fapta comisă, tânărul s-a tuns, iar seara cand a auzit că poliția în caută s-a ascuns într-un lan de porumb.

La fața locului a fost descoperită o urmă de pantof sport care mai târziu a fost comparată cu încălțările purtate de către tânăr. Mai mult, după ce a fost prins, acesta și-a recunoscut în totalitate fapta și le-a detaliat anchetatorilor cum a procedat.

Banii furați au ajuns la mama infractorului, care mai târziu, după ce a aflat de unde provin, i-a predat poliției. Cele două telefoane mobile, au fost aruncate în groapa toaletei, din incinta curții tânărului. Atât banii cât telefoanele au recuperate și restituite bărbatului păgubit.

Pentru fapta sa, S. Daniel Gheorghe a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. De asemenea, din pedeapsa aplicată va fi scăzută durata arestării preventive a tânărului.

O primă condamnare a venit 4 noiembrie, iar tânărul a făcut apel la decizia magistraților de la Judecătoria Blaj și dosarul s-a mutat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax