Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI – ”Tezaur Folcloric”: Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, la Blaj, un concert extraordinar de folclor

Publicat

Afis Tezaur Folcloric Blaj 5 dec 2019

Zeci de interpreți îndrăgiți de folclor vor evolua, joi, 5 decembrie 2019, la Palatul Cultural din Blaj, în concertul extraordinar „Tezaur Folcloric”, eveniment artistic realizat în coproducție cu Televiziunea Română.

Concertul este organizat în cadrul primei ediții a Festivalului Cultural „Augustin Bena” și va fi înregistrat urmând a fi difuzat pe postul public de televiziune.

Citește și Vârstnicii de la căminul din Alba Iulia, coafați de cinci hair-stiliști. Bucurie, bunătate și frumusețe înainte de Sărbători

Concertul va începe la ora 18,00, însă, având în vedere preluarea întregului eveniment de către TVR, pentru emisiunea „Tezaur Folcloric”, spectatorii sunt rugați să se prezinte la sala de spectacole până la ora 17,50. Pe scenă vor urca nume importante ale folclorului muzical românesc, tineri laureați, câștigători ai celor mai importante festivaluri-concurs de folclor din țară, grupuri și formații artistice tradiționale din zonele istorice ale țării:

GRUPUL VOCAL TRADIȚIONAL „MUGURI DE TEZAUR” și LEONTINA FĂRCAȘ

ANSAMBLUL FOLCLORIC „CUNUNIȚA NĂZDRĂVANĂ” din SATU MARE și LEONTINA DORCA

ELENA NISTOR și GRUPUL VOCAL TRADIȚIONAL din TURCOAIA

BOGDAN TOMA și ANSAMBLUL DE DANSURI PĂDURENEȘTI din CIULPĂZ

ROXANA BĂDESCU, ZINA GHIȚULESCU, FLORIN ȘTEFAN și CĂTĂLINA ANTON

ROXANA RECHE,

NICOLAE PLUTĂ,

MARIA FILIMON,

DORINA NARIȚA,

NICOLAE TUHUȚ,

FLORICICA MOGA

ALEXANDRA CHIRA și GRUP TRADIȚIONAL din PLOPIȘ

SILVIA TIMIȘ

ANDREEA CHISĂLIȚĂ

IOANA BREDA MORAR

BIANCA ȘUȘMAN și GRUPUL VOCAL TRADIȚIONAL „DOINA MUREȘULUI” din CIUGUD

IZABELA TOMIȚĂ și GRUPUL VOCAL TRADIȚIONAL „DORURI SIBIENE”

ROMINA SÎRBE, CRISTIAN TOTPATI și grup tradițional codrenesc

IZABELA MARIN, GEORGIANA PETRESCU și SIMONA BĂDULESCU

MARIANA ANGHEL și ADRIANA ANGHEL

SELATIN KIAZIM, in memoriam Grigore Kiazim

TRAIAN JURCHELA

NINETA POPA IONESCU

ALEXANDRU PUGNA

MATILDA PASCAL COJOCĂRIȚA și ȘTEFAN CIGU

ANA ILCA MUREȘAN

PETRICĂ MÎȚU STOIAN

VETA BIRIȘ

Evenimentul este prezentat de Gheorghița Nicolae, realizatoarea emisiunii „Tezaur Folcloric”, iar scenografia este semnată de Aurelia Ticulescu.

„Concertul extraordinar „Tezaur Folcloric” este un eveniment de excepție realizat împreună cu Televiziunea Română, fiind un cadou oferit cu drag pentru toți cei care iubesc tradițiile și folclorul românesc.

Pe scenă vor urca nume importante ale folclorului muzical românesc, tineri laureați, câștigători ai celor mai importante festivaluri-concurs de folclor din țară, grupuri și formații artistice tradiționale din zonele istorice ale țării. Aceștia vor încânta publicul cu îndrăgite melodii patriotice dar și cu unele dintre cele mai frumoase colinde tradiționale românești.

Ulterior, acest concert va fi difuzat integral în patru emisiuni „Tezaur Folcloric” în perioada Crăciunului, Anului Nou și la începutul anului 2020.

Vă așteptăm cu drag la un eveniment din suflet, pentru suflet!”, a declarat Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Accesul la concertul „Tezaur Folcloric” se face pe bază de invitațiilor care pot fi obținute de la Palatul Cultural din Blaj, în fiecare zi între orele 09:00 – 17:00, de la sediul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, din str. Mihai Viteazul nr. 2, Alba Iulia, sau rezervate la telefon 0258 826 410 – email: augustinbena@mail.com.

Concertul este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în coproducție cu TVR, beneficiind de sprijinul Primăriei Municipiului Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax