Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ping-pong cu sporurile pentru proiecte europene, în Primăria Alba Iulia. Cum au ajuns directorii să primească bani în plus

Publicat

primaria alba iulia

Viceprimarul cu atribuții de primar din Alba Iulia, Voicu Paul, a intenționat reducerea sporurilor salariale pentru lucrul în proiecte europene, pentru personalul Direcției Programe, adică exact pentru acei angajați ai instituției care lucrau în domeniu.

În schimb, categorii întregi de subordonați de-ai săi urmau să primească venituri majorate, în funcție de numărul de ore alocate pe proiecte. 

Hotărârea luată în acest sens a fost întoarsă de subprefectul Nicolae Mera, un personaj la rândul său cu atribuții de prefect, după ce Dănuț Hălălai a fost demis de Guvern. Instituția Prefectului a cerut revocarea hotărârii pentru motiv de ”nerespectare a normelor de tehnică legislativă”, adică pentru că cei de la primărie nu au precizat căile de atac ale acestei hotărâri.

În acest context, primăria a revenit asupra deciziei și a aprobat sporuri pentru munca în proiecte europene și pentru conducerea instituției (directori), care nu beneficiau de acest lucru până acum. Adică exact pentru cei care semnau inițial referatul de necesitate al hotărârii.

Ce s-a întâmplat. Primăria Alba Iulia a emis o dispoziție semnată de viceprimarul Voicu Paul, privind modalitatea de stabilire a procentului de majorare salarială a angajaților instituției în proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile.

Documentul prevedea sporuri pentru toată lumea, mai puțin pentru personalul Direcției Programe, adică erau lăsați fără sporuri exact cei care se ocupă în mod direct de atragerea și utilizarea fondurilor europene. De asemenea, erau exceptate de la aceste sporuri și funcțiile de conducere din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Alba Iulia și al serviciilor din subordine (care nu beneficiau oricum de sporuri, nici până atunci).

Cu toții ar fi trebuit să ”asigure implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile, conform sarcinilor din fieșele de post, fără a beneficia de procent de majorare a salariului de bază”.

Hotărârea ar fi urmat să se aplice din 1 septembrie 2019. Instituția Prefectului a intervenit însă și a cerut primăriei să revoce documentul.

”Înțelegem să vă atenționăm și asupra faptului că Dispoziția nr. 848 a fost emisă cu nerespectarea normelor de tehnică legislativă, în sensul că nu s-au precizat căile, termenele de atac și instanțele competente a se pronunța asupra legalității acestui act administrativ. Față de cele arătate mai sus, vă solicităm ca în termen de 3 zile de la primirea prezentei adrese, să procedați la reanalizarea dispoziției nr 848/2019, în sensul revocării acesteia” se arată într-un document al Instituției Prefectului, semnat de subprefectul Nicolae Mera. 

Alba24 a obținut documentul pe surse, în condițiile în care a fost cerut în virtutea legii 544/2001, dar Prefectura nu a returnati nici un răspuns.

Primăria Alba Iulia s-a conformat solicitării Instituției Prefectului. Sporurile au revenit și vor fi acordate inclusiv pentru funcțiile de conducere, care până acum nu erau remunerate din fonduri nerambursabile.

Asta face ca exact persoanele care au semnat refereatul prin care se motiva hotărârea, să fie, în mod ironic, chiar beneficiarele anulării ei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax