Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Urmarea protestului din fața Kronospan Sebeș: Amendă de 3.000 de lei și confiscarea lemnului în plus, găsit în camionul sigilat

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDEwM3gsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Autoritățile din județul Alba au reușit să măsoare, până la urmă, lemnul din mașina sigilată în urma protestului organizat în fața companiei Kronospan din Sebeș. Marți, mai mulți protestatari au pichetat sediile companiilor HS Timber Group (fosta Holzindustrie Schweighofer) și Kronospan.

Reamintim că aceștia au protestat împotriva tăierilor ilegale de pădure din România. La un moment dat, în fața fabricii Kronospan, protestatarii s-au oprit asupra unui camion care se afla în parcare și care părea a fi supra-încărcat.

Deși în acte apăreau doar aproximativ 27 de metri cubi ca fiind încărcați pe mașină, aceștia au considerat că, în mod evident, era mult mai mult lemn și au decis să cheme autoritățile. Și au avut dreptate. Polițiștii din Alba au constatat că în mașină erau mai mult cu șase metri cubi decât în documente, așa că au aplicat o amendă de 1.000 de lei și au dispus confiscarea cantității suplimentare de lemn. Asta înseamnă că mașina ducea 33 de metri cubi, în loc de 27, adică peste 20% din încărcătură reprezenta lemn transportat ilegal. 

De asemenea, încărcătura depășea și masa permisă, astfel încât a fost aplicată o amendă suplimentară de 2.000 de lei, au declarat pentru Alba24, reprezentanții IPJ Alba, la solicitarea ziarului. Măsurătorile au fost efectuate abia în prezența proprietarului mașinii. 

Autoritățile au fost chemate marți de protestatari. La fața locului au sosit reprezentanții Poliției și ai Gărzii Forestiere. Autoritățile au anunțat că sigilează mașina pentru a măsura cantitatea de lemn încărcată. 

Contactat miercuri de Alba24, reprezentantul din Alba al Gărzii Forestiere a refuzat să ofere orice informații cu privire la acest subiect și ne-a îndrumat spre Garda Forestieră Cluj, de care aparține și instituția din Alba. Acolo însă, nimeni nu răspunde la telefoanele afișate pe site.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Alba au fost singurii care au transmis informații. 

De remarcat ar mai fi că zilnic, zeci de camioane încărcate cu lemne intră pe porțile acestei fabrici, fără să fie verificate precum cel de ieri. 

Citește și: VIDEO: Scandal în fața Kronospan Sebeș. Un grup de protestatari au identificat un camion suspect și au chemat autoritățile

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax