Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: Elevii care sunt acum în clasa a VII-a vor susţine Evaluarea Naţională aşa cum este anul acesta

Publicat

elevi, clasa, scoala

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care prevede ca elevii care se află acum în clasa a VII-a să susţină Evaluarea naţională după modelul actual. Astfel, ​evaluarea națională transdisciplinară se amână până în 2024, moment în care elevii care încep clasa a V-a în anul școlar 2020 – 2021 vor da acest tip de examen.

„Vestea bună pentru părinți și elevi, cei care sunt în clasa a VII-a vor susține Evaluarea Națională așa cum este acum”, a spus ministrul Educației, Monica Anisie.

VEZI AICI: EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Primele teste de antrenament pentru elevi, publicate de minister. Modele subiecte pentru Română și Matematică

„Prin urmare, am luat această decizie de a nu pedepsi pe elevii noştri, ci de a construi lucruri noi în anii următori prin proiectul preşedintelui României, <România educată> se prevede ca, începând cu anul şcolar în care programele şcolare vor fi construite transdisciplinar, vom putea să realizăm şi o astfel de evaluare. Ca urmare, vestea bună pentru părinţi şi pentru elevi este faptul că, în anul şcolar următor cei care sunt în clasa a VII-a acum, vor susţine Evaluarea Naţională aşa cum este ea anul acesta”, a declarat Anisie după ședința de Guvern.

La fel se întâmplă și cu examenul de Bacalaureat. Aceelași document prevede și că pentru generația de elevi care începe clasa a IX-a în anul școlar 2020 – 2021 susținerea unei probe transdisciplinare în funcție de profil se amână.

De asemenea, aceeași ordonanță cuprinde și prorograrea termenului pentru evaluarea școlilor doctorale.

„În prevederile ordonanţei se prorogă termenul pentru evaluarea şcolilor doctorale. Aşa cum bine ştiţi dacă intervenţia Guvernului nu ar fi fost realizată acum începând cu data de 1 ianuarie şcolile doctorale îşi pierdeau acreditarea. Trebuie să menţionăm faptul că din 2011 nu s-a realizat nimic în ceea ce priveşte evaluare acestor şcoli doctorale. Trebuie să menţionez că de când am venit la Ministerul Educaţiei”, a mai declarat Anisie.

Monica Anisie, ministrul Educației, a introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de guvern ordonanța prin care se amână termenele examenelor.

„Vă rog să acceptaţi să fie introdus pe ordinea de zi suplimentară proiectul de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri în domeniul Educaţiei şi pentru prorogarea unor termene. Este vorba despre prorogarea termenelor referitoare la Evaluarea naţională, la Bacalaureat şi la admiterea elevilor la liceu, pentru elevii care se află acum în clasa a VII-a să se realizeze după modelul actual şi nu după programa transdisciplinară pe care elevii nu au parcurs-o până la acest moment. Totodată, în această prorogare de termene, se prevede ca să se proroge termenul pentru evaluarea şcolilor doctorale, având în vedere că ARACIS nu a realizat o metodologie pentru această evaluare. Dacă nu luăm această măsură, începând cu data de 1 ianuarie 2020, şcolile doctorale se blochează şi nu îşi mai pot desfăşura activitatea”, a explicat Anisie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax