Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DOCUMENT: Directorul Casei de Pensii Alba cere ANULAREA propriei decizii de pensionare. S-a răzgândit în câteva zile

Publicat

Directorul Casei Județene de Pensii Alba, Alexandru Retegan, și-a depus dosarul de pensionare, dar s-a răzgândit la doar câteva zile după ce a primit decizia.

Alba24 a încercat să îl întrebe de ce, dar adresa de email a instituției nu funcționează (emailurile se întorc), iar la telefoanele instituției nu răspunde nimeni. 

Vezi și CALCULATOR PENSII online: La ce vârstă poți ieși la pensie, în funcție de anul nașterii și stagiul de cotizare

Alexandru Retegan s-a pensionat și a obținut anul trecut, în ajunul Crăciunului, decizia de pensionare. În doar câteva zile, s-a răzgândit și a contestat la Tribunalul Alba acest document, regăsindu-se în postura de reclamant al instituției pe care o conduce. 

Miercuri, 8 ianuarie, acesta a încercat o variantă mai rapidă decât instanța.

Alba24 este în posesia documentului care arată că pensionarul Alexandru Retegan a trimis instituției o solicitare pentru anularea deciziei de pensionare, invocând articolul 106 din Legea 263/2010. 

Articolul respectiv spune că ”În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului”. 

Se pare că acesta încearcă să își prelungească mandatul în fruntea instituției, în ciuda mențiunilor negative la adresa instituției, făcute în mod public de ministrul Muncii. 

Citește și: Casa de Pensii Alba, pe locul doi la nivel național în privința RESTANȚELOR la recalcularea pensiilor. Constatările ministrului

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat într-o postare pe contul ei de Facebook că județul Alba este pe locul al doilea din țară ca nivel al întârzierilor la recalcularea pensiilor. 

Vezi și: VIDEO Incursiune în țara pensiilor cu adevărat ”nesimțite”: 768 de lei, după 30 de ani de muncă, pentru o femeie din Henig

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax