Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Berghin cumpără un tractor și echipamente pentru Serviciul de gospodărire comunală. Investiție de peste 300.000 de lei

Publicat

Administrația locală din Berghin vrea să cumpere un tractor împreună cu o remorcă și un tocător cu braț, pentru dotarea Serviciului public de gospodărire comunală. Investiția se ridică la peste 300.000 de lei. 

Primăria comunei Berghin a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind achiziția unui tractor și a unor echipamente pentru Serviciul public de gospodărire comunală.

Valoarea totală estimată este de 307.567,15 de lei.

Utilajul și echipamentele propuse a se achiziționa pentru dotarea Serviciului public de gospodărire comunală va avea o funcționalitate multiplă, care va permite desfășurarea cât mai multor tipuri de servicii, atât pe timp de vară cât și pe timp de iarnă, inclusiv pe terenuri neamenajate, având în vedere specificul rural al zonei. Totodată va fi dimensionat și corelat cu suprafața pentru care va fi folosit pe teritoriul comunei Berghin, din punct de vedere al capacităților și dimensiunilor sale.

Tractorul va dispune de tiranți frontali și va permite atașarea unui număr cât mai mare de dispozitive necesare efectuării activităților de deszăpezire, combaterea poleiului, transportarea zăpezii și a resturilor vegetale, degajări de aluviuni și resturi de pe partea carosabilă, decolmatări canale, șanțuri și podețe. Utilajul va fi dotat prin acest proiect cu remorcă și tocător cu braț.

Potrivit caietului de sarcini, dotarea corespunzătoare a Serviciului public de gospodărire comunală din comuna Berghin va conduce la eficientizarea și diversificarea activității acestuia, permițând atât realizarea și menținerea unei capacități de răspuns optime cât și:

  • acoperirea tuturor tipurilor de activități din sectorul de competență, atât din punct de vedere preventiv cât și din punct de vedere operațional: tractarea remorcii cu obiecte care nu se pot duce prin mijloace manuale dar și intervenții în locații dificile, transport materiale de construcții (nisip, pietriș, prefabricate) pentru îmbunătățirea drumurilor locale dar și a spațiilor verzi de pe marginea drumurilor și în alte zone aflate în administrare, deszăpeziri, combaterea poleiului – împrăștiere de material antiderapant (sare și nisipi)
  • executarea eficientă și oportună a operațiunilor specifice
  • corelarea performanțelor tehnice ale mijloacelor de intervenție cu specificul și gradul de dificultate al activității, în vederea exploatării cu eficiență maximă a acestora

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax