Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Președintele Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor pentru copii. UPDATE: Guvernul va amâna plata lor prin OUG

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, Legea prin care sunt dublate alocațiile pentru copii. Premierul anunța luni că Guvernul va amâna intrarea în vigoare a legii.

UPDATE: Guvernul Orban va adopta, săptămâna aceasta, o ordonanță de urgență pentru amânarea cu cel puțin jumătate a an, până la 1 iulie 2020, a plății alocațiilor dublate pentru copii, a declarat pentru G4Media.ro vicepremierul Raluca Turcan.

Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, a fost semnat de președinte.

Conform acestei legi, alocația ajunge la 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani (până la 3 ani pentru copiii cu dizabilități) și la 300 de lei pentru cei cu vârste între 2 și 18 ani.

Asta după ce vor fi alocate sumele necesare în buget, la prima rectificare bugetară.

Premierul Ludovic Orban a anunțat atât vineri cât și luni, că ia în calcul prorogarea termenului la care vor fi dublate alocațiile pentru luna iulie, din lipsă de bani.

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Aurel

    marți, 14.01.2020 at 13:58

    Buna masura. La dezbaterile aprinse de zilele astea as adauga doar atat: nu este o cheltuiala enorma a statului avand in vedere cheltuiala de cel putin 2.000 lei / lunar pentru un detinut in penitenciar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax