Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Olimpic din Alba Iulia, la Școala de vacanță a Academiei Române, alături de cei mai buni elevi din țară

Publicat

Alexandru Florin Popa, elev olimpic de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, a participat recent la Școala de vacanță a Academiei Române, fiind unul dintre cei 14 tineri cu rezultate notabile la concursuri școlare invitați la această sesiune.

Alexandru, elev în clasa a X-a profil real, specializare științele naturii de la Colegiul Național ”Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, a obținut mențiune la etapa națională de anul trecut a Olimpiadei de Chimie. De asemenea, este pasionat și a participat la concursuri de Științe ale Pământului, Biologie și Lingvistică.

”Școala de vacanță  a Academiei Române” a fost organizată de Academia Română împreună cu Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN-HH) și Centrul Internațional de Cercetare Științifică Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP), între 8 și 12 ianuarie 2020.

Au fost invitați elevi din toată țara, cu rezultate notabile la olimpiadele naționale și internaționale, cu preocupări pe domeniile fizică, matematică, biologie și chimie, a precizat pentru Alba24.ro profesorul Rodica Băruță.

Prin programul  ”Școala de vacanță  a Academiei Române” a fost posibilă crearea unei relații  profesionale de durată între elevii performanți din toată țara și membrii Academiei Române.

Elevii au participat la  prelegeri susținute de academicieni și oameni de știință au vizitat laboratoare aparținând institutelor de cercetare ale Academiei Române și de pe platforma de la Măgurele.

De asemenea, au participat la evenimente culturale în București la concert la Ateneul Român, la Teatrul Național la un recital de poezii.

”A fost o experiență extraordinară, deoarece a reușit să îmbine mai multe aspecte: știință, cultura și prieteniile legate cu oameni noi. Discursurile ținute de domnii academicieni m-au făcut să realizez, din nou, cât de importantă este știința. Nu mă așteptam să găsesc așa laboratoare de cercetare dezvoltate și oameni atât de implicați în ceea ce fac. Mi s-a confirmat încă o dată ideea că și în țara noastră se poate! A fost o experiență pe care aș repeta-o oricând și care m-a impresionat peste măsură”, a declarat Alex Popa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax